van der Horst

Fikse boete voor Red Bull na demo Verstappen in de sneeuw?

Max Verstappen - Red Bull F1
Max Verstappen - Red Bull F1
Red Bull zou weleens een fikse boete kunnen krijgen van maar liefst 30 000 euro. Dit naar aanleiding van hun F1-demo in de sneeuw vorige week op de legendarische Hahnenkamm berg in Kitzbühel, Oostenrijk. Dit meldde de Tiroler Tageszeitung. De energiedrankgigant liet vorige week de jonge Toro Rosso-rijder Max Verstappen los op de berg in een met sneeuwkettingen voorziene RB7, de bolide waarmee Sebastian Vettel in 2011 zijn tweede wereldtitel veroverde.
Max Verstappen
Max Verstappen
Een menigte van maar liefst 3500 mensen verzamelden zich vorige week in de Oostenrijkse alpen om Verstappen aan het werk te zien in een F1-auto voorzien van sneeuwkettingen, en dit op een hoogte van maar liefst 1600 meter boven de zeespiegel. De jonge Nederlander en Red Bull hielpen op die manier mee aan de promotie voor de Grote Prijs van Oostenrijk, maar de lokale authoriteiten waren niet blij met deze stunt.

Volgens de Tiroler Tageszeitung zou er een administratieve procedure zijn ingediend tegen Red Bull omdat het evenement geen officiële goedkeuring heeft gekregen. Michael Berger, directeur van de Kitzbühel skipiste, bevestigde het nieuws en zei dat er toelating moet gegeven worden om eender welke voertuig buiten het normale verkeer of afgebakende gebieden te laten rijden. Dit door het potentieel beschadigen van de natuur. Indien de organisatoren gewoon een vergunning hadden aangevraagd was er helemaal geen probleem geweest. Afwachten of Red Bull, gezien de gigantische marketing-impact van de actie, wakker ligt van een boete van 30 000 euro...

Foto's: Red Bull News & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 20 januari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons