van der Horst

Ford lanceert Ford Performance Academy

Ford Fiesta R2
Ford Fiesta R2
De organisatoren van de Ford Fiesta Trophy lanceren met de Ford Performance Academy een nieuw opleidingstraject voor rally en circuit. Met dit initiatief, dat zaterdag bij Team Floral in Roeselare werd voorgesteld, gaan ze op zoek naar nieuw talent. Jongeren en beloftevolle piloten krijgen op een betaalbare manier de kans om zich te tonen en vooral te groeien.
De initiatiefnemers willen met een nieuw opleidingsconcept een kweekvijver aanleggen van talentvolle piloten, zowel in de rallysport, met de Ford Fiesta R2, als op circuit, met de Ford Mustang EcoBoost. "We merken dat er op dit moment een gebrek is aan opvolging. Dit concept laat toe om te groeien en te klimmen in de sport, zonder dat we ze verbranden", aldus Davie Meert, coördinator van het project.

Voor de rallysport staat de Academy open voor jongeren vanaf 18 jaar. De opleiding is opgedeeld in drie niveau's, voor geïnteresseerden zonder ervaring, voor rallyrijders met een beetje ervaring en voor jongeren die resoluut mikken op de titel bij de Juniors. "De nadruk komt vooral op de praktijk te liggen. Er is uiteraard theorie met enkele opleidingsdagen, maar we voorzien ook testdagen met een professionele begeleider die de rijder doorheen het hele traject loodst. Op die manier kan de progressie het best opgevolgd worden", aldus Meert.

Ford Fiesta R2
Ford Fiesta R2
Level 1 voorziet vijf rally's, vier van het BK en de rally Hautes Fagnes, aangevuld met opleidings- en testdagen. De beginnende piloot betaalt hiervoor 45.000 euro op jaarbasis, maar op de inschrijvingen na is nagenoeg alles inbegrepen. Level 2 biedt ook vijf rally's aan, waarvan vier BK-wedstrijden en de WRC Rally van Duitsland, aangevuld met de trainingsdagen. Hiervoor bedraagt de kostprijs 60.000 euro. Level drie voorziet zes BK-wedstrijden met de Ford Fiesta 1.0 EcoBoost waarmee de jongeren resoluut kunnen mikken op de Junior titel, en dit voor een prijs van 70.000. "Rallysport is niet goedkoop, maar we zijn zeker dat we een goede prijs hebben, voor een totaalpakket", aldus Meert.

Op circuit zijn er twee levels opgesteld, en hier kan al ingestapt worden vanaf 16 jaar. De eerste kost 12.000 euro en daar zijn zeven trackdays in inbegrepen. Voor 32.500 euro kunnen piloten zes Belcarmanches betwisten.

"We willen een totaalconcept. We bieden deelnemers ook initiaties in het notasysteem, ze worden fysiek begeleid en we leren hen hoe ze zich moeten verkopen. Dat past allemaal binnen onze marketingstrategie die we zelf ook zullen doortrekken. Zo zullen de Fiesta's allemaal getooid zijn in dezelfde kleuren, ook de overalls en toebehoren zullen uniform zijn", besluit Meert.

Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met Team Floral.

Foto's: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Varia op zondag 20 december 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons