van der Horst

Formula 3.5 V8: Voorlopige kalender 2016 – 12 teams bevestigen deelname

Formule Renault 3.5
Formule Renault 3.5
Na het stoppen van de steun van Renault aan de Formule Renault 3.5 werd de organisatie van het kampioenschap overgenomen door RPM, dat echter de merknaam Renault niet meer mag gebruiken. De serie gaat nu verder onder de naam Formula 3.5 V8 en RPM kwam al met een voorlopige kalender naar buiten die negen manches telt, waaronder ook één op het circuit van Spa-Francorchamps. Twaalf teams bevestigden al hun deelname aan het kampioenschap dat nu al een team meer telt dan de Formule Renault 3.5 serie dit jaar.
RPM Racing besloot om volgend jaar samen te werken met de organisatie van het GT Open kampioenschap, waardoor niet minder dan vijf manches van de Formule 3.5 V8 serie in het kader van een GT Open weekend worden verreden. Zo ook op Spa, maar waar de laatste jaren het GT Open het Ardeense circuit op het eerste weekend van september bezocht, koos men voor 2016 voor een nieuwe datum einde mei op het weekend waar vorige jaren de World Series by Renault het circuit inpalmden.

Pierre Gasly - DAMS
Pierre Gasly - DAMS
Van de 11 teams die in 2015 deelnamen aan het Formule Renault 3.5 kampioenschap schonken onmiddellijk 9 teams hun vertrouwen aan de nieuwe organisatie, enkel DAMS en Draco Racing haakten af. Maar al snel werd dit verlies goed gemaakt door de komst van Spirit of Race, het team geleid door AF Corse’s Amato Ferrari dat de wagens van Draco overnam en deze van Teo Martin Motorsport dat de bolides van DAMS overkocht. Teo Martin Motorsport is dit jaar actief in het GT Open met 2 McLaren’s en maakt nu ook de overstap naar de formule wagens. Bovendien kon de organisatie rekenen op de komst van nog een derde nieuw team, RP Motorsport, een team dat de overstap maakt van de Euroformula Open.

Voorlopige kalender Formule 3.5 V8:

16-17 april: Aragon (Spanje)
23-24 april: Hungaroring (Hongarije) – samen met WTCC
21-22 mei: Francorchamps (België) – samen met GT Open
25-26 juni: Paul Ricard (Frankrijk) – samen met BES
23-24 juli: Silverstone (Groot-Brittannië) – samen met GT Open
10-11 september: Red Bull Ring (Oostenrijk) – samen met GT Open
1-2 oktober: Monza (Italië) – samen met GT Open
29-30 oktober: Barcelona (Spanje) – samen met GT Open)
5-6 november: Jerez (Spanje)

Foto's: World Series by Renault & Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op dinsdag 20 oktober 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons