van der Horst

Formula Student: Most: Nabeschouwing Formula Electric Belgium

Zondag zijn de 37 studenten van het gloednieuwe Formula Electric Belgium team terug aangekomen in eigen land. Het team van KU Leuven en Thomas More studenten bouwde de snelste elektrische wagen van België, de Umicore LUNA. Afgelopen week hebben zij op het racecircuit in Most (Tsjechië) deelgenomen aan de prestigieuze Formula Student Competitie, de grootste studentencompetitie ter wereld. De wedstrijd in Tsjechië was de afsluiter van een succesvolle competitie zomer.
  • LTF

Schitterende bolide en fiere studenten

De Formula Student wedstrijden bestaan uit zowel statische proeven, waarbij onder andere de kost en het design van de wagen onder de loep genomen worden, als dynamische proeven, waarbij de wagen effectief het circuit op gaat. Op de 41 wagens die er deelnamen, veroverde Formula Electric Belgium een mooie 5e plaats op de Endurance en een 4e plaats in het algemene klassement. Ook op de statische proeven behaalden de studenten mooie resultaten, waaronder een 2e plaats voor de verdediging van het design van het team.

Nick Verlooy, student en teamleider: “De 4e plaats in Tsjechië is een schitterende bekroning van het werk van het afgelopen jaar. We kunnen tevreden terugkijken op het voorbije wedstrijdseizoen. Met de Umicore LUNA hebben we een grote stap vooruit gezet en kunnen we ons stilaan meten met de topteams van de competitie. ”

Ook hoofdsponsor Umicore blikt fier terug op het afgelopen seizoen: “De studenten hebben dit jaar een prachtige elektrische wagen gebouwd. De Umicore LUNA heeft bovendien uitstekend gepresteerd op de competities. Wij ondersteunen dan ook graag dit project waarbij toekomstige ingenieurs zich inzetten voor schone mobiliteit.” zegt Tatiana Cervak, Social Investment Manager.

Nieuwe uitdaging

Intussen bereiden de studenten van Formula Electric Belgium zich al voor op de start van het komende academiejaar. Een nieuw team van enthousiaste studenten staat klaar om de komende 9 maanden een elektrische race wagen te ontwikkelen die nog sneller en beter moet zijn dan de Umicore LUNA. Formula Electric Belgium volgen kan altijd via hun website www.formulaelectric.be of via hun Facebookpagina www.facebook.com/formulaelectricbelgium.

Formula Electric Belgium press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 8 september 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons