Formula V8 3.5: Silverstone: Opnieuw Roy Nissany in race 2

Roy Nissany - Lotus
Roy Nissany (Lotus) heeft na de eerste nu ook de tweede race voor de Formula V8 3.5 serie op het circuit van Silverstone gewonnen. Het werd zelfs een dubbel voor Lotus want Rene Binder pakte de tweede plaats. Egor Orudzhev (Arden Motorsport) pakte de laatste podiumplaats. Tom Dillmann (AVF), die vierde werd behoudt de leiding in de puntenstand.
Matthieu Vaxivière
Matthieu Vaxivière (SMP Racing) startte opnieuw van op de pole in race 2, maar de Fransman verloor enkele posities bij de start en het was Nissany die na een ronde als eerste voorbij de tribune kwam voor Binder. Vaxivière was ondertussen in duel met Orudzhev voor de derde plaats. De Rus wist al snel voorbij Vaxivière te gaan en wat later verloor deze laatste nog een positie aan Pietro Fittipaldi (Fortec).

Tom Dillmann
Na de verplichte pitstop was het nog steeds Nissany die op kop reed voor Binder, Orudzhev, Panis, Dillmann en Vaxivière. Fittipaldi die veel tijd was verloren bij zijn pitstop had ondertussen de wedstrijd verlaten. In een poging Dillmann voorbij te gaan ging Vaxivère wijd en liet de deur open voor Louis Delétraz (Fortec). In de laatste ronde pakte Beitske Visser (Teo Martin Motorsport) nog de tiende plek af van Alfonso Celis (AVF). Nissany won voor Binder, Orudzhev, Dillmann, Panis, Delétraz, Vaxivière, Vitor Baptista, Yu Kanamaru en Visser. Panis was aanvankelijk vierde maar verloor een plaats aan Dillmann voor het overschrijden van de track limits. Dillmann leidt in het kampioenschap met 156 punten voor Nissany (124 punten) en Delétraz (116 punten).

Foto's: Formula V8 3.5 & Hans Van Onsem

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 24 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.