van der Horst

Formula V8 3.5: Silverstone: Overtuigende zege voor Roy Nissany

Roy Nissany - Lotus
Roy Nissany - Lotus
Roy Nissany (Lotus) was de snelste in de twee vrije trainingen maar in de kwalificatie moest hij Matthieu Vaxiviere (SMP Racing) en Egor Orudzhev (Arden) voor zich dulden. De Israëliër nam zaterdag revanche in de eerste race en won deze voor Matthieu Vaxivière en René Binder (Lotus).
In de formatieronde ging Louis Delétraz (Fortec Motorsports) van de baan waardoor er een extra ronde achter de safety car diende afgelegd. Orudzhev was de eerste leider voor Nissany die opgerukt was van op de tweede startrij. Vaxivière kwam slecht weg en verloor twee plaatsen. Tom Dillmann (AVF) begon Vaxivière onder druk te zetten maar liet zich in de vijfde ronde zelf verrassen door Binder. Ondertussen dreef Nissany de druk op op de leider Orudzhev.

Podium race 1 Silverstone
Podium race 1 Silverstone
In de vijftiende ronde raakten de wagens van Nissany en Orudzhev elkaar en spinden rond hun as. Nissany kon de race direct verder zetten en leidde nu voor Matthieu Vaxiviere, René Binder, Tom Dillmann, Aurélein Panis en Pietro Fittipaldi, terwijl Orudzhev wat later de strijd moest staken. Nissany wist met moeite stand te houden tot bij het vallen de vlag en won voor Vaxivière, Binder, Dillmann, Aurélien Panis (Arden), Pietro Fittipaldi (Fortec), Yu Kanamaru (Teo Martin Motorsport), Vitor Baptista (RP Motorsport), Beitske Visser (Teo Martin Motorsport) en Louis Delétraz.

Foto's: Niels Vaeck & Formula V8 3.5
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 23 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons