van der Horst

Wintertesten Barcelona: Dag 1: Maldonado snelste na bewogen dag

Pastor Maldonado - Lotus
Pastor Maldonado - Lotus
Begin deze maand streken de teams al neer in Jerez voor de eerste serie wintertests, maar nu een kleine twee weken later in Barcelona zijn de problemen bij McLaren-Honda nog lang niet van de baan. Ook bij Sauber en Williams waren er kopzorgen, al lag dat aan het feit dat hun piloten Felipe Nasr en Susie Williams met mekaar in contact kwamen op de baan. Bij wereldkampioen Mercedes was het dan weer zoeken naar een beschikbare piloot nadat Lewis Hamilton al vroeg door koorts werd getroffen en ook Nico Rosberg niet inzetbaar bleek.
  • Hamofa Performance
Het werd dus een bewogen eerste testdag in Barcelona, die begon met een zieke Hamilton die het stuur van zijn Mercedes al na elf ronden uit handen gaf. Zijn teamgenoot Nico Rosberg kon niet overnemen omdat hij nog last had van een geknelde zenuw in de nek, en alzo diende testrijder Pascal Wehrlein, op dat moment al aan het werk voor Force India, van wagen te wisselen. Zijn plaats bij het team van Vijay Mallya werd dan weer voor de rest van de dag ingenomen door Sergio Pérez.

Kimi Räikkönen - Ferrari SF15-T
Kimi Räikkönen - Ferrari SF15-T
Het meest noemenswaardige incident van de dag moest dan nog komen: kort na de middag zagen we een aanrijding tussen Felipe Nasr, die in zijn Sauber al de hele ochtend snel onderweg was, en Susie Wolff, die net aan een out-lap bezig was in haar Williams. De linkervoorkant van de Engelse bolide en de rechterachterkant van de Sauber vonden mekaar en beiden eindigden daardoor in de grindbak. Nasr raakte ook nog eens de muur en zorgde dus voor extra werk voor de monteurs van het Zwitserse team.

Bij McLaren-Honda waren er alweer motorproblemen waardoor Jenson Button slechts een goeie 20 ronden kon afwerken. De Japanse constructeur had echter nog meer slecht nieuws: een onderdeel zou moeten opnieuw gefabriceerd worden waardoor het louter vervangen van de motor geen oplossing biedt. Het team uit Woking zullen we dus hoogstwaarschijnlijk morgen weinig of niet in actie zien gezien hetzelfde probleem opnieuw de kop kan opsteken.

Max Verstappen - Toro Rosso
Max Verstappen - Toro Rosso
Op het einde van de dag prijkte zowaar de Lotus van Pastor Maldonado bovenaan de tabellen, dankzij een korte snelle stint op de zachte banden. Ook Daniel Ricciardo koos voor de zachte Pirelli's maar raakte, anders dan de Venezolaan, niet voorbij de Ferrari van Kimi Räikkönen op mediumbanden. Max Verstappen was vandaag dan weer de meest ijverige piloot, hij zette bijna honderd ronden neer in zijn Toro Rosso.

Pos.RijderWagenTijdRonden
1Pastor MaldonadoLotus Mercedes1:25.01169
2Kimi RäikkönenFerrari1:25.16774
3Daniel RicciardoRed Bull Renault1:25.54759
4Sergio PérezForce India Mercedes1:26.63634
5Felipe NasrSauber Ferrari1:27.30779
6Max VerstappenToro Rosso Renault1:27.90094
7Jenson ButtonMcLaren Honda1:28.18221
8Pascal WehrleinForce India Mercedes1:28.23932
9Pascal WehrleinMercedes1:28.48948
10Susie WolffWilliams Mercedes1:28.90686
11Lewis HamiltonMercedes1:30.42911


Foto's: Georges De Coster, Ferrari Press & Toro Rosso



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons