van der Horst

Formule 3: Stoelendans in aanloop naar laatste drieluik

Sophia Flörsch
Sophia Flörsch
Komend weekend staat op Spa-Francorchamps de zevende manche van het FIA Formule 3 kampioenschap gepland. Meteen de start van het laatste drieluik van het seizoen. Na Spa volgen immers nog de Italiaanse manches in Monza en Mugello alvorens we de nieuwe kampioen kennen. In de aanloop naar de wedstrijd in de Belgische Ardennen werden nog verschillende stoeltjes herverdeeld.
Sophia Floersch zal dit weekend niet in haar Campos Racing F3 wagen plaatsnemen. De jonge Duitse komt immers in actie op Paul Ricard, waar ze uitkomt in een LMP2 wagen in de European Le Mans Series. Haar plaats wordt ingenomen door Andreas Estner. Estner, eveneens een Duitser, kwam eerder al in actie in de ADAC F4 en de Britse F3 en neemt op Spa het stuur van Floersch over. De Duitse zal er in Monza normaalgezien wel weer bij zijn. 

David Schumacher heeft er nog geen vlekkeloos seizoen opzitten in de FIA F3. De zoon van Ralf Schumacher staat slechts 23e in de tussenstand, ver beneden de verwachtingen. Schumacher maakt voor de resterende drie wedstrijden de overstap van Charouz Racing System naar het Britse Carlin Buzz Racing. De plaats van de Duitser bij Charouz, zal worden ingenomen door de 18-jarige Michael Belov. De Rus komt over van de Formule Renault waar hij momenteel zevende staat in de tussenstand, met één podiumklassering achter zijn naam.

Ook de wegen van Renault Academy rijder Max Fewtrell en Hitech GP scheiden vanaf de wedstrijd in Spa Francorchamps. Fewtrell scoorde zijn eerste punten in de tweede wedstrijd op de Red Bull Ring, maar kon zijn puntentotaal sindsdien niet meer aandikken. Pierre-Louis Chovet neemt het stuurtje van de Brit over en wordt daarmee teamgenoot van Liam Lawson en Dennis Hauger.

Oscar Piastri
Oscar Piastri
De Formule 3 werkt vandaag een vrije training en de kwalificatiesessie af. Zowel morgen als zondag staat er een wedstrijd gepland. Logan Sargeant leidt in de tussenstand met één punt bonus op Oscar Piastri



Foto's: Macau Grand Prix & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 28 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons