Formule ADAC: Slovakia Ring: Alessio Picariello is kampioen

Alessio Picariello is Formule ADAC kampioen
België heeft zijn eerste autosport kampioen van het jaar, Alessio Picariello haalde zondag de titel in de Formule ADAC binnen na een tweede plaats in de tweede race. Wegens de opgave van zijn laatste concurrent voor de titel was deze podiumplaats ruim voldoende om de titel definitief op zijn naam te schrijven. Picariello kwam nog als eerste over de finishlijn in de derde race, maar een tijdstraf van 30 seconden wierp hem terug naar de zestiende plaats.
Marvin Dienst won de tweede race na een mooie prestatie die hem van de achtste startplaats tot aan de kop van het veld bracht. Dienst kreeg wel felle tegenstand van onze landgenoot Picariello. Dienst lag al tweede toen de race gestopt werd na een crash tussen twee wagens, maar bij de herstart verschalkte Picariello beide koplopers en pakte de leiding van de wedstrijd. Het werd een spannende strijd tussen Picariello, Dienst en Boschung tot Dienst profiteerde van een licht contact tussen de beide andere rijders om de leiding definitief te pakken. Dankzij een nieuwe opgave van Maximilian Günther had Picariello voldoende aan de tweede plaats om zich definitief tot Formule ADAC kampioen 2013 te kronen. Boschung verloor uiteindelijk de laatste podiumplaats aan een sterk teruggekomen Kremer.

Uitslag race 2 Formule ADAC Slovakia Ring 2013

1. M. Dienst (Neuhauser Racing)
2. A. Picariello (Mücke Motorsport)
3. J. Kremer (Schiller Motorsport)
4. R. Boschung (Team KUG Motorsport)
5. B. Visser (Lotus)

Ralph Boschung nam revanche tijdens de derde race van het weekend en won nadat Picariello die voor hem eindigde een tijdstraf van 30 seconden aangesmeerd kreeg wegens het hinderen van Boschung die vlak achter hem reed. De Belg was nochtans opgeklommen van een zevende startplaats, maar tevergeefs, een zestiende plaats werd uiteindelijk zijn deel. Marvin Dienst werd alzo tweede en Beitske Visser klom voor de tweede maal dit jaar op het podium. Opnieuw moest de race geneutraliseerd worden tengevolge van een crash. Picariello gaat naar de laatste manche op de Hockenheim Ring als de zesde kampioen ooit in de Formule ADAC geschiedenis. De Belg volgt Marvin Kirchhöfer op en behield de leiding in het kampioenschap vanaf het eerste raceweekend. De volgende stap in zijn carrière is logischer wijze de  Formule 3 en Picariello gaat binnenkort dan ook een Dallara F3 testen van Mücke Motorsport.