van der Horst

Formule E mikt op status van wereldkampioenschap

Formule E in Beijing
Formule E in Beijing
Het huidige seizoen van het Formule E kampioenschap is nog maar net begonnen maar de CEO van de serie, Alejandro Agag, is nu al bezig met de plannen voor komend seizoen. Zijn doel is het aantrekken van drie tot vier constructeurs wat het kampioenschap zou toelaten de status van FIA wereldkampioenschap te verwerven.
Agag ontvouwde zijn plannen tijdens een interview dat te lezen is op de officiële site van het FIA Formule E kampioenschap. Het doel op korte termijn is het versterken van de serie als bolwerk voor de ontwikkeling van elektrische wagens en het bekomen van de status van wereldkampioenschap. Om dit laatste te bekomen moet de serie zich openstellen voor meerdere constructeurs, wat volgens Agag geen probleem
6d336b551dd11cec5d58460702261a05027f5184.jpg
is aangezien hij verwacht dat drie tot vier constructeurs klaar staan om de serie te vervoegen. Voor seizoen 2 mogen de teams hun eigen motoren ontwikkelen, het jaar daarop kunnen zij een eigen ontwikkelde batterij gebruiken. Zelfs het bouwen van een volledig eigen wagen is toegelaten, maar de reglementen zijn zeer strikt en laten niet veel vrijheid toe wat betreft aerodynamica.

Agag verwacht dat voor het tweede seizoen de hoeveelheid wedstrijden zal aangroeien van 10 naar 12, een aantal dat in de toekomst verder kan uitbreiden tot 18. Nog volgens de CEO van het Formule E kampioenschap is er geen gebrek aan interesse van steden die een manche willen organiseren, niet minder dan 40 steden hebben na de eerste race hun interesse getoond.

Foto's: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op dinsdag 30 september 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons