van der Horst

Formule Renault 2.0 Eurocup: Charles Leclerc zet nieuwe recordtijd neer

Charles Leclerc - Fortec Motorsports
Charles Leclerc - Fortec Motorsports
Op de tweede dag van de Formule Renault 2.0 testen op het circuit van Barcelona heeft de Monegask Charles Leclerc een nieuw ronderecord gereden in een tijd van 1:42.308. De Fortec-rijder ging zijn teammaat Matt Parry en de Prema Powerteam-piloot Bruno Bonifacio vooraf. Beitske Visser die gisteren nog de debatten domineerde sloot de tweede dag af op de vierde stek. De KTR rijders kwamen enkel in de morgen in actie en zijn dan ook onderin het klassement terug te vinden met Alexander Albon op een zestiende plaats als beste vertegenwoordiger.
Het was een mooie dag in Spanje en de baan lag er ideaal bij, de rijders vlogen er dan ook onmiddellijk in en de tijden gingen al snel naar beneden. Ook nu wisselde de snelste tijd verschillende malen van eigenaar en daarnaast moest de sessie driemaal onderbroken worden om de baan vrij te maken. Op het einde reed de 16 jarige Charles Leclerc (Fortec) een knaltijd en zette een nieuw baanrecord neer in 1:42.308. Hij bleef daarmee Matt Parry, Bruno Bonifacio en Beitske Visser voor.

In de namiddag concentreerden de teams zich op het afstellen van de wagens en het werd al snel duidelijk dat de tijden die in de morgen waren neergezet niet verbeterd gingen worden. Op het einde van de namiddag probeerden nog enkele rijders een snelle tijd te klokken en het was uiteindelijk Aurélien Panis die het pleit won voor Antoine Leclerc, Matt Parry en Beitske Visser. De 1:43.384 die Panis neerzette was echter ver boven de tijd die Leclerc eerder op de dag klokte. De deelnemers aan de Formule Renault 2.0 Eurocup staat nu nog één tweedaagse testdag op Jerez te wachten alvorens het seizoen zijn aanvang neemt op het circuit van Motorland Aragon op 25 april.

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 18 maart 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons