van der Horst

Formule Renault 2.0 Eurocup: Defourny uitstekend op eerste naseizoen-testdag

Max Defourny
Max Defourny
De Formule Renault 2.0 Eurocup organiseerde één dag na de laatste race op het circuit van Jerez op dat zelfde circuit al een eerste testdag in de aanloop naar het kampioenschap van 2016 . De teams konden zo al nieuwe rijders aan de tand voelen met het vooruitzicht op volgend seizoen. Onze landgenoot Max Defourny nam deel aan de testdag. Hij kwam er niet uit voor ART Junior, het team waarmee hij dit jaar aan het NEC kampioenschap deelnam, maar voor een ander Frans team, Tech1 Racing.
  • Dreamdrive
De Belg liet een uitstekende indruk na, er waren drie sessies voorzien en hij realiseerde opeenvolgend de tweede, de zesde en opnieuw de tweede tijd op 27 deelnemers. De snelste chrono’s gingen naar Harrison Scott (ART Junior), Alexey Korneev (JD Motorsport) en Johan Daruvala (Josef Kaufmann Racing).

De dag erna kwamen de Formula 3.5 V8 wagens aan de beurt, daar toonde Yu Kanamaru (Pons Racing) zich de snelste man van de dag. De Japanner klokte zijn chrono in de morgensessie, in de namiddag was Egor Orudzhev (Arden Motorsport) de snelste man op de piste maar hij bleef zestien duizendsten boven de tijd van Kanamaru.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 20 oktober 2015.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons