van der Horst

Formule Renault 2.0 NEC : Nürburgring : Ben Barnicoat is de nieuwe kampioen

Ben Barnicoat - Fortec Motorsports
Ben Barnicoat - Fortec Motorsports
Bij de vorige manche op het circuit van Most moest er één race afgeblazen worden omdat het tijdschema veel vertraging had opgelopen. Om alsnog aan het geplande aantal races te komen was het de bedoeling om dit weekend op de Nürburgring drie races af te werken in plaats van de voorziene twee. Echter de extra race die erg vroeg op zondag gepland stond moest ook afgelast worden, nu wegens de hardnekkige mist. De zeventienjarige Ben Barnicoat die na de twee races op zaterdag aan de leiding stond van de puntenstand mocht zich zodoende tot kampioen uitroepen.
  • Prospeed Competition
Louis Delétraz - Josef Kaufmann Racing
Louis Delétraz - Josef Kaufmann Racing
Ben Barnicoat (Fortec) won dit seizoen twee races en eindigde nog vijfmaal op het podium en blijft in de puntenstand Louis Déletraz(Josef Kaufmann Racing) voor met 16 punten. Seb Morris (Fortec) en Stein Schothorst (MP Manor Motorsport) tellen evenveel punten maar de derde plaats in het kampioenschap gaat naar de Brit omdat deze hogere individuele scores kan voorleggen. Bij de teams gaat de titel naar Josef Kaufmann Racing dat het nipt haalde van Fortec Motorsports.

Seb Morris - Fortec
Seb Morris - Fortec
De eerste race op de Nürburgring werd gewonnen door Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport) voor Seb Morris (Fortec) en Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing). De top vijf werd volgemaakt door Ben Barnicoat (Fortec) en Ukyo Sasahara (Euronova Racing).  De tweede race werd gewonnen door Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing) die een comfortabele voorsprong had op Josef Zaruba (AVF) en Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport). Ben Barnicoat (Fortec ), Louis Déletraz(Josef Kaufmann Racing), Seb Morris (Fortec) en Stein Schothorst (MP Manor Motorsport), de vier titelpretendenten vulden de plaatsen vier tot en met zeven op.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 22 september 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons