van der Horst

Fuji: Nabeschouwing Bertrand Baguette

Bertrand Baguette en Daisuke Nakajima vertrokken van op een twaalfde plaats aan de race in Fuji. Na een mooie inhaalrace verloor hun Honda NSX twee ronden door een lekke band. Het duo legde bij de tweede manche van het Japanse Super GT500-kampioenschap uiteindelijk beslag op de twaalfde plaats.
  • LTF
In de autosport is het soms handig om een beetje filosoof te zijn. Gelukkig is dat bij Bertrand Baguette het geval. “Op het circuit van Fuji westen we onze Honda NSX op een twaalfde plaats te kwalificeren”, vertelt de Belg. “We hebben allicht voor wat te harden banden gekozen, denkend dat ze ons bij deze wedstrijd over 500 km. van pas zouden komen.
 
Toch was het vertrouwen van de jonge Belg niet aangetast. “Ik wist een goede start te nemen en kon tijdens mijn eerste rijbeurt wel wat plaatsen winnen. Toen ik de auto aan mijn teammaat doorgaf lagen we op de zevende plaats.
 
Een positie die Nakajima wist vast te houden, tot het moment dat de Japanner het slachtoffer werd van een lekke band. “Blijkbaar moet hij wat brokstukken uit koolstofvezel zijn gereden en die zijn zo scherp als glas”, legt Baguette uit. “De band was onmiddellijk lek en Daisuke moest stapvoets terug naar de pits. Toen we uiteindelijk een nieuw wiel konden monteren waren er al twee ronden verloren gegaan.
 
Het Belgisch-Japanse duo wist uiteindelijk als twaalfde te finishen en scoorde dus geen punten. “Tuurlijk is dat wat ontgoochelend”, geeft de Honda-rijder toe. “Gedurende de wintertests wisten we op deze omloop een vierde tijd neer te zetten. Maar wat wil je er aan doen? In de autosport kan je niet altijd alle parameters controleren.
 
De volgende wedstrijd van Bertrand Baguette wordt over drie weken gereden. Hij maakt van die korte pauze gebruik om eerstdaags naar België terug te keren.

Bertrand Baguette press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Super GT op dinsdag 5 mei 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons