van der Horst

Gaat ook Jaguar een GT3-bolide ontwikkelen?

Jaguar F-Type
Jaguar F-Type
Jaguar is één van de bekendere merken van sportwagenfabrikanten die op dit ogenblik vooral uitblinkt door afwezigheid aan de top van de racerij. In die situatie kan evenwel vrij snel verandering komen, gezien de Britse fabrikant overweegt een GT3-programma op poten te zetten in navolging van wat Bentley recent nog deed. De dochteronderneming van Tata zou, net als die andere Britse constructeur Aston Martin, ook een GT4-versie beogen indien het GT3-concept een succes blijkt.
Nog voor Kerstmis zou er groen licht kunnen volgen voor een GT3-variant van de Jaguar F-type R coupé, dat meent Autocar. Het project zou zelfs dermate ver gevorderd zijn dat de Britten momenteel over een lijstje beschikken van slechts drie teams die de bolide zouden kunnen/mogen ontwikkelen. Wat nog ontbreekt om het project echt op gang te trappen, is de goedkeuring van het hogere management.

Als Jaguar beslist om dit project een effectieve start te gunnen, dan zou men midden volgend jaar reeds een wagen op het circuit willen hebben. Vervolgens zou men binnen dit en twaalf maanden de bolide ook effectief een racedebuut willen geven.

1000km Nürburgring: De eerste vrije training in beeld gebracht
Hoewel het de eerste officiële Jaguar GT3 zou betreffen, is het zeker niet eerste wagen volgens het populaire GT-reglement. In 2007 kwam Apex Motorsport reeds met een XKR GT3, maar niet veel later verdween de bolide alweer van het strijdtoneel. Momenteel is natuurlijk ook de Emil Frey Jaguar XK GT3, opnieuw een kleinschalig privé project zonder veel succes. Bovendien ontwikkelde Jaguar in samenwerking met het Amerikaanse RSR een GT2 variant van de wagen in 2009, waarmee onder meer Marc Goossens in 2010 aan de start verscheen van de 24 uren van Le Mans.

Foto: Jaguar & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op maandag 24 november 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons