van der Horst

Gabriele Tarquini extra gemotiveerd na overstap naar Lada Sport

Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini voelt zich enkele jaren jonger nu hij als fabrieksrijder bij Lada Sport Rosneft voor een heel nieuwe uitdaging komt te staan. De 53-jarige Italiaan is reeds sinds 2005 in het WTCC actief en zag zich in 2009 tot kampioen gekroond. Na zijn gedwongen vertrek bij Honda Racing eind december zag het er echter naar uit dat zijn WK Toerwagen-carrière er op zat. Niks lijkt minder waar.
  • Dreamdrive
Gabriele Tarquini: "dacht dat het voorbij was"
Gabriele Tarquini: "dacht dat het voorbij was"
"Ik was inderdaad bang dat het voorbij was. Omdat het WTCC al zo lang mijn thuis is en er wegblijven erg moeilijk voor mij zou zijn geweest, wilde ik absoluut in de serie blijven. Er bleef me weinig tijd om met andere constructeurs te praten en gelukkig wilde Lada me ten alle koste bij hen. Ik was dan ook erg opgetogen toen de deal kon worden afgerond.

“Het feit dat alles nieuw voor me is - de auto , de motor, het team, mijn teamgenoten - maakt dat ik mijn instelling en mijn manier van werken moet aanpassen, waardoor ik me wat jonger en tevens gemotiveerder voel dan de voorbije jaren" aldus Spiderman.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 8 februari 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons