van der Horst

Geen Alonso bij Mercedes volgens manager Flavio Briatore

Flavio Briatore
Flavio Briatore
Fernando Alonso zal volgend seizoen geen deel uitmaken van Mercedes AMG. Dat zei zijn manager, gewezen Renault F1-baas Flavio Briatore. De tweevoudige wereldkampioen was één van de favorieten om het vacante zitje van Nico Rosberg, die enkele dagen na het behalen van zijn eerste titel zijn afscheid aankondigde, op te vullen. Alonso, die volgend seizoen Stoffel Vandoorne naast zich krijgt bij McLaren-Honda, gaat het laatste jaar van zijn huidig contract tegemoet. Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, liet eerder verstaan interesse te hebben in de Spanjaard.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
In 2014 trachtte Alonso, toen nog bij Scuderia Ferrari, een zitje te bemachtigen bij het Duitse team. Maar men besloot destijds om Rosberg's contract te verlengen, dus verkoos de Spanjaard om voor drie seizoenen bij McLaren te tekenen. Volgens Briatore zal Alonso zijn verbintenis met het Britse team niet verbreken. “Fernando Alonso zal in 2017 niet in een Mercedes zitten”, aldus de Italiaan. “Uiteraard denken mensen altijd aan Fernando wanneer er een top wagen vrij komt, maar hij heeft een contract en dat zullen wij respecteren.”

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
De Duitse jongeling Pascal Wehrlein zou weleens de opvolger van wereldkampioen Nico Rosberg kunnen worden. Sinds de terugkeer van het Duitse team in de koningsklasse van de autosport in 2010 was minstens één van diens rijders van Duitse afkomst. Zo begon het team hun eerste drie campagnes met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher aan het stuur van één van de Zilverpijlen met naast zich Nico Rosberg als teamgenoot. Met de komst van Hamilton in 2013 bleef Rosberg als enige Germaanse rijder in de renstal over. Zal Mercedes AMG ook deze keer hetzelfde doen?

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 10 december 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons