van der Horst

Geen Grote Prijs van Duitsland dit jaar

Start Grote Prijs van Duitsland 2013
Start Grote Prijs van Duitsland 2013
Het ziet er naar uit dat we dit jaar geen Grote Prijs van Duitsland krijgen. Normaal moet de race plaats vinden op de Nürbugring, maar geplaagd door financiële problemen is het circuit niet in staat om de Formule 1 te ontvangen. De discussies met Ecclestone liepen dan ook op niets uit. Het circuit van Hockenheim, dat de race vorig jaar organiseerde, wil de GP van Duitsland niet opnieuw organiseren. De race was vorig jaar verlieslatend en bovendien is de tijdspanne te kort om nu nog aan een promotie- en verkoopcampagne te beginnen.
De aanwezigheid in de Formule 1 van Sebastian Vettel en Nico Rosberg is dus niet voldoende om het Duitse publiek massaal te laten afzakken waardoor de GP van Duitsland niet langer winstgevend is en zo zou Duitsland het wel eens moeten stellen zonder Grote Prijs. Bernie Ecclestone, die vorige week nog verklaarde dat de Grote Prijs van Duitsland “dood” was, onderhandelde wekenlang met beide locaties in de hoop deze klassieker te redden. De F1 paus had graag dat regerend wereldkampioen Mercedes te hulp zou schieten, maar teambaas Toto Wolff zei vorige week in Melbourne reeds dat hij niet tussenbeide wilde komen. “Voor zover we kunnen, willen we graag helpen, want het is een belangrijke wedstrijd voor ons. Het is evenwel niet aan ons om ons te bemoeien met de onderhandelingen tussen beide partijen”, aldus de Oostenrijker op Sky Sports F1.

 De laatste jaren verminderde het aantal bezoekers in Duitsland drastisch. Grootste reden hiervoor zou het vertrek van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zijn en diens onsuccesvolle comeback kon deze trend echter niet tegenhouden. Vorig jaar waren er slechts 52 000 bezoekers aanwezig voor de wedstrijd en wetende dat er voor maar liefst 120 000 fans plaats voorzien is.

Met het forfait van Duitsland, zou het F1-seizoen 2015 nog 19 races tellen. Dit is de derde keer dat er geen Grote Prijs in Duitsland zal plaatsvinden. De eerste keer was in 1955 en de laatste maal dateert uit 1960. De Duitse Force India-rijder Nico Hulkenberg liet via Twitter weten het zeer erg te vinden dat hij geen thuiswedstrijd heeft dit seizoen.

Niels Vaeck / Ronald Ooms - Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 20 maart 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons