van der Horst

Geen verrassing: Citroën snelst in Valencia

4a4c08c1e02f5ddd7c5211d71e54848c1d111d72.jpg
Zoals verwacht bevestigde de meerdaagse collectieve WTCC-test op de omloop van Valencia wat iedereen al langer wist: de voorsprong die Citroën Racing bij het testen van de nieuwe C-Elysée TC1 ontegensprekelijk heeft opgebouwd, vertaalde zich de voorbije dagen in Spanje in beduidend betere chrono's dan deze van concurrenten Honda en RML. Sebastien Loeb lukte vrijdag op het circuit Ricardo Tormo veruit de snelste tijd, voor de Honda Civic met Tiago Monteiro aan het stuur. Ook de nagelnieuwe door RML gebouwde Chevrolet Cruze toonde bij zijn eerste uitstap heel wat (top)snelheid in huis te hebben en goed geboren te zijn.

Sebastien Loeb had de enige C-Elysée vrijdag overgenomen van de Chinese Citroën-aanwinst Ma Qing Hua die de wagen op donderdag aan de tand had kunnen voelen. Gabriele Tarquini van zijn kant liet het testwerk aan stalgenoot Monteiro over en maalde testkilometers af aan het stuur van de Civic-testwagen.
   

Hugo Valente - Chevrolet Cruze TC1 Team CAMPOS RACING
Hugo Valente - Chevrolet Cruze TC1 Team CAMPOS RACING
Uiteraard was het in Valencia ook uitkijken naar het lang verwachte, allereerste optreden van de nieuwe door RML gebouwde Chevrolet Cruze. RML had de wagens pas zeer recent aan klantenteams ROAL Motorsport en Campos Racing afgeleverd maar zowel het Italiaanse als het Spaanse team tekenden present met elk één wagen voor Tom Chilton, respectievelijk Hugo Valente.


Spijts een probleem op donderdag met de (losgekomen) achtervleugel dat ter plekke  werd opgelost bleek de Cruze niet alleen betrouwbaar maar ook behoorlijk snel want slechts enkele tienden van een seconde trager dan de Honda Civic van Monteiro. Valente bleef daarbij naar verluidt slechts één tiende onder de tijd die merkgenoot Tom Chilton op de klokken zette, een sterke prestatie voor de Fransman, al is het uiteraard gissen naar de testprogramma's van de aanwezige teams. Noteren we nog dat het Lada Lukoil Racing niet naar Valencia was afgereisd en verkoos in thuisbasis Magny Cours verder te testen.


Foto: WTCC/DPPI
  

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 22 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons