van der Horst

GHK Racing 'Giving back to Afrika tikkun' 100 miles karting een succes

'Giving back to Afrika tikkun' 100 miles karting
'Giving back to Afrika tikkun' 100 miles karting
Reeds jarenlang ondersteunt het team van Guy Verheyen en Hans Verhelst het goede doel van Carglass Duitsland ; 'Giving back to Afrika tikkun'. Afgelopen donderdag zette het team in samenwerking met Karting Genk een 100 miles race op de agenda. Met 31 teams van 2-5 piloten was het deelnemersveld goed gevuld. Onder de piloten, naast de teams samengesteld uit de sponsors en hun medewerkers en sympathisanten van GHK natuurlijk ook uit de autosport gekende vrienden van het team zoals de broers Verhoeven (Hamofa), Patrick Engelen en Bart Ooms.
Guy en Hans deden zelf voor de race een beroep op hun zonen; Brent en Olivier, om de kleuren van GHK te verdedigen. Met net geen podium maar een zeer verdienstelijk 4de plaats wist de jeugdige toekomst van GHK zich reeds goed in de kijker te rijden.

Na een natte en gladde qualifying werd een mooie en sportieve race op het snel opdrogend Pro circuit gereden. De 'pro's' kregen regelmatig het vuur aan de schenen gelegd door de gemotiveerde 'amateurs'.

Het podium werd uiteindelijk bezet door Patrick en Bart op de eerste plaats, het team van Drejaco betonwerken op de tweede plaats en de broers Verhoeven met zijn drieën op de derde plek.

GHK Racing Cheque 5000 euro
GHK Racing Cheque 5000 euro
Afgesloten werd deze avond met het belangrijkste doel van dit event; de overhandiging van de cheque! Met grote dank aan de aanwezige piloten, hun supporters en het team van Karting Genk kon Guy Verheyen het mooie bedrag van € 5000 overhandigen aan Jean-Pierre Filippini (CEO van Carglass Duitsland).

Met een bedrag van € 5 per week per kind kan de organisatie van 'Giving back to Afrika tikkun' zorgen voor 1000 weken levensonderhoud voor de allerarmste kinderen in de Zuid Afrikaanse sloppenwijken.

GHK Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 30 april 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons