van der Horst

Gianni Morbidelli snelst in Monza-test

Gianni Morbidelli - WestCoast Racing Honda Civic
Gianni Morbidelli - WestCoast Racing Honda Civic
De Autodromo di Monza, in 1922 gebouwd in één van de grootste stadsparken van Europa, wordt dit weekend het decor voor de negende en tiende wedstrijd om de TCR International Series-titel. De Zwitser Stefano Comini verdedigt er een voorsprong van 12 punten op naaste achtervolger Pepe Oriola. Gianni Morbidelli, momenteel derde in de stand, toonde zich vandaag in zijn WestCoast Racing Honda Civic alvast de snelste man op de baan tijdens de testsessie. De Italiaan bleek ruim een seconde sneller dan die zelfde Comini en Oriola, resp. tweede- en derdesnelste.
  • De Swert Opticiens
Antonio D'Amico - B.D.Racing
Antonio D'Amico - B.D.Racing
Morbidelli stelde erg makkelijk tegen de limiet aan te kunnen rijden maar verwacht zaterdag meer tegenstand van de SEAT-rijders. Met Lorenzo Veglia en Jordi Gené in vierde en vijfde stelling, telden we vandaag vier SEAT's in de top-5. De tweede Westcoast Honda Civic in handen van de Amerikaan Kevin Gleason sloot de sessie als zesde af en ging daarbij nieuwkomer Antonio D'Amico vooraf. De Romein is pas aan zijn tweede autosportseizoen toe en eindigde vorig jaar negende in de Italiaanse SEAT Ibiza Cupra Cup. D'Amico rijdt hier een SEAT Leon voor die wordt ingezet door het Italiaanse B.D.Racing.

Problemen voor Tom Boardman - Onyx Engineering Ford Focus ST
Problemen voor Tom Boardman - Onyx Engineering Ford Focus ST
De Campos Racing Opel Astra in handen van Fernando Monje bleef steken op een 14de tijd. Tweede keer, goede keer voor het Ford Onyx-project? Afwachten maar. Na een falikant want veel te vroeg debuut ter gelegenheid van de seizoensopener in Sepang, probeert het Onyx Engineering van Mike Earle het dit weekend in Monza opnieuw. De Ford Focus ST die in de International Series zal worden gerund door Proteam Racing, onderging daartoe recent een test in Brands Hatch met Tom Boardman achter het stuur. Patron Mike Earle bleek toen vooral onder de indruk van de Mountune-krachtbron in het vooronder van de Focus. Vandaag beleefde Boardman evenwel weinig plezier aan zijn deelname. De Brit kon slechts enkele rondjes afwerken vooraleer door een probleem met de schakelbak tot staan te worden gebracht.

Niet langer er bij zijn de beide Audi TT's ingezet door het Liqui Moly Team Engstler. TCR-baas Marcello Lotti  vond het tegenover de andere deelnemers niet langer kunnen de Audi's nog langer deel te laten nemen. In afwachting van de lang verwachte komst van de VW Golf komt Team Engstler hier met twee SEAT's aan de start voor Veglia en Grachev.

Noteren we nog dat Jordi Gené (Craft-Bamboo Lukoil) de tol voor zijn succesrijk Portimao-weekend betaalt in de vorm van 30 kilogram extra ballast.  Met 37 punten was Gené de best scorende rijder in Portugal, voor Nicki Thiim (+20 kg, maar niet aanzettend in Monza) en 10 kilogram voor Michel Nykjaer.
 
Timing: (CET)

Zaterdag 23 mei:

09:30/10:00                Free Practice 1
12:00/12:30                Free Practice 2
15:00/15:35                Qualifying (Q1 + Q2)

Zondag 24 mei:

12:35                            Race 1
14:05                            Race 2


Stand kampioenschap:

1 Stefano Comini 116 p
2 Pepe Oriola 104 p
3 Gianni Morbidelli 91 p
4 Jordi Gené 90 p
5 Kevin Gleason 81 p
6 Andrea Belicchi 76 p
7 Michel Nykjær 67 p
8 Sergey Afanasyev 37 p
9 Mikhail Grachev 32 p
10 René Münnich 31 p                    

Foto's: TCR Intl.Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 22 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons