van der Horst

Giedo van der Garde krijgt opnieuw gelijk van rechtbank en "moet racen in Australië"

Giedo van der Garde - Caterham
Giedo van der Garde - Caterham
Giedo van der Garde heeft nu ook in Australië zijn gram gehaald in een rechtzaak tegen het Sauber F1 team. Eerder had onze Noorderbuur reeds een gelijkaardige zaak gewonnen voor het Zwitserse gerechtshof, maar nu stelde dus ook een Australische rechter hem in het gelijk. Sauber zegt bij monde van grote baas Monisha Kaltenborn teleurgesteld te zijn, maar het niet te kunnen maken de veiligheid van het team of een andere rijder in gevaar te brengen.
Giedo van der Garde - Sauber-Ferrari
Giedo van der Garde - Sauber-Ferrari
Flashback naar 2014, Giedo van der Garde is test- en reserverijder bij Sauber en wordt een volwaardig racezitje beloofd in 2015. De financiële situatie van het Zwitserse team gaat van kwaad naar erger en de troepen van Monisha Kaltenborn zien zich genoodzaakt om de financieel kapitaalkrachtige(re) rijders Felipe Nasr en Marcus Ericsson te contractreren. Dat was evenwel buiten de waard gerekend, want Giedo van der Garde ging er prat op in 2015 Grote Prijzen te rijden.

Felipe Nasr - Sauber C34-Ferrari
Felipe Nasr - Sauber C34-Ferrari
Overtuigd van zijn gelijk, trok de Nederlander naar het Zwitserse gerecht, de hoop koesterend dat zijn redenering gevolgd en bekrachtigd zou worden, wat ook gebeurde. Sauber van zijn kant kon (of wilde) niet wijken en ging verder met Ericsson en Nasr, ook tijdens de wintertesten. Van der Garde, gesterkt door de uitspraken van het gerecht, zette zijn voorbereiding verder en postte onder andere via zijn social media kanalen foto's daarvan. De patstelling lijkt, luttele dagen voor de start van de eerste trainingen, compleet, dus blijft het afwachten wat er te gebeuren staat. Voor Sauber, dat in beroep ging tegen de uitspraak, staat het evenwel vast: Van der Garde, die zelfs nog geen zitje liet passen, rijdt niet...

Foto's: Georges De Coster & Sauber F1 Team



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons