van der Horst

Gino Bux kiest Eric Borguet als corijder

Eric Borguet - Gino Bux
Eric Borguet - Gino Bux
Eric Borguet (29) neemt plaats in het rechterzitje van de Peugeot 208 R2 die zal worden bestuurd door Gino Bux, laureaat van het rallystuurwiel 2014. Voor de eerste keer wordt de corijder ook opgenomen in het RACB National Team.
Een maand voor de start van zijn programma – zes wedstrijden met de steun van Peugeot Sport België-Luxemburg – koos Gino Bux Eric Borguet om de rol van corijder te vervullen.
“Het klikt heel goed tussen ons en Eric beantwoordt volledig aan het profiel dat ik voor ogen had”, stelt de nieuwkomer van het RACB National Team. “Hij begint aan zijn twaalfde seizoen in de rallysport en beschikt dan ook over een degelijk pak ervaring. De lijst van rijders waarmee hij al in actie kwam is nu al heel lang. Maar wat het meeste indruk op me maakte, is zijn buitengewone motivatie. Net zoals ik wil Eric zich helemaal geven.
 
Om hun samenwerking op de sporen te zetten zijn de twee kerels al samen aan het oefenen in het nemen van nota’s.
Voor mij is dit een jongensdroom die werkelijkheid wordt”, benadrukt de corijder. “Sinds mijn kinderjaren koester ik een ware passie voor de rallysport. Nu ik ben opgenomen in het aantrekkelijke programma van Gino is mijn motivatie nog vertienvoudigd. Toch houd ik de voetjes op de grond en ben ik me er terdege van bewust dat we voor een enorme uitdaging staan. We vertrekken zo goed als van op nul. We moeten dus heel bescheiden blijven. Ik heb wel het geluk dat ik een groot deel van mijn tijd aan de rallysport kan wijden. Sinds enkele weken ben ik ook een doorgedreven fysieke training aan het volgen.
 
We hadden al eerder besloten dat dit jaar ook de corijder wordt opgenomen in het RACB National Team”, stelt Geoffroy Theunis. “Net zoals Gino zal Eric dus kunnen rekenen op een professionele omkadering.

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op dinsdag 18 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons