van der Horst

Glickenhaus’ SCG003 weldra in 24u Spa, Daytona en Le Mans?

SCG003
SCG003
James Glickenhaus is terug. Na de knappe P 4/5 Competizione gebaseerd op het chassis van een Ferrari F430 GT2, vertrok de steenrijke Amerikaanse investeerder en voormalig Hollywood regisseur voor zijn nieuwste project van een wit vel papier. Het resultaat is de SCG003C, naar eigen zeggen een kruising tussen een GT en Le Mans Prototype. Hoewel het testprogramma nog maar net begonnen is, steekt Glickenhaus zijn plannen niet onder stoelen of banken, met eerst en vooral een deelname aan de 24 uren van de Nürburgring dit jaar.
  • Powercars
SCG003
SCG003
“Theoretisch gezien werd de wagen ontworpen conform de GTE-reglementen, maar de SCG003 is niet gehomologeerd,” verklaarde Glickenhaus tegenover het Amerikaanse Racer. “De Nürburgring (VLN & 24u) heeft ons al laten racen; we hebben bericht gehad van zo’n 12 andere circuits, de 24 uren van Dubai, Bathurst, Imola… allemaal zouden ze ons willen ontvangen. We zijn ook aan het onderhandelen met Stéphane Ratel en zonder beloftes te maken, willen we beide dat we aan de start staan van de 24 uren van Spa.” Eerder liet Glickenhaus al weten met de SCG003C naar Le Mans te willen trekken, wat dan weer een heel ander verhaal is gezien de strenge vereisten.
 
Scuderia Glickenhaus - SGC 003C
Scuderia Glickenhaus - SGC 003C
Een tweede chassis werd inmiddels reeds afgewerkt en vond ook al een koper in Christopher Ruud, beide heren plannen dit jaar een tournee doorheen Europa volgens de Pro-Am filosofie, vooraleer in 2016 de zaken pas echt groots aan te pakken. Niemand minder dan Marino Franchitti zal team vormen met James Glickenhaus, terwijl Jeff Westphal zal plaatsnemen naast Christopher Ruud. Vaste testrijder Nicola Larini is ook weer van de partij. De SCG003 zal op 5 maart worden voorgesteld op het Autosalon van Genève, waar men meteen ook hoopt al enkele potentiële kopers te kunnen overtuigen.
 


Foto's: SCG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 16 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons