van der Horst

Goedkopere inschrijvingen en extra premies in VW Fun Cup

Het seizoen 2017 van de European VW Fun Cup gaat van start tijdens het eerste weekend van april. Zoals iedere winter wel het geval is, gaat het er achter de schermen druk aan toe, stomen de teams zich klaar voor het nieuwe seizoen en gaan ze op zoek naar de beste rijders om hun kleuren te verdedigen.
Bij het vastleggen van het nodige budget is het evenwel nuttig er even aan te herinneren dat de nodige centen op nogal wat verschillende manieren beperkt kunnen worden. Het beste voorbeeld: de inschrijving voor een heel seizoen! Elk team dat zich voor 1 maart inschrijft voor de zeven wedstrijden van de European VW Fun Cup 2017 krijgt immers een korting van 3.322 euro BTW ex, in vergelijking met een race-per-race inschrijving.
 
“Als we de gemiddelde inschrijvingsprijs voor een heel seizoen bekijken, de 25 uur even daar gelaten, dan is die korting hoger dan de inschrijving voor één race. Dit aanbod is dus beter dan zes plus één gratis!”, stelt Vanessa Bouchat, Series Manager van de European VW Fun Cup. “Noteer ook dat er een voordelige formule bestaat voor zij die zich voor zes wedstrijden willen inschrijven, op voorwaarde dat de 25 Uur en de San Marco Trophy deel uitmaken van die zes. Een mooie manier om de trouwe deelnemers aan de VW Fun Cup te belonen en tegelijk een intelligente manier om het globale budget te beperken.”
 
20.000 euro aan premies:
 
Naast deze korting op de inschrijvingen die voor 1 maart gebeuren mag ook het premiesysteem dat door historische partner Belgian VW Club ingevoerd is niet vergeten worden. Niet minder dan 20.000 euro wordt zo verdeeld, in het kader van de VW Fun Cup Trophy Total.
 
Zo krijgt de top-8 van de algemene rangschikking een deel van de koek, met een cheque van 5.000 euro voor het team dat het kampioenschap wint. De tweede plaats is nog goed voor 3.500 €, en dan volgen 2.500 € (3de plaats), 1.250 € (4de), 1.000 € (5de), 750 € (6de), 500 € (7de) en 500 € (8ste).
 
Ook de Tweezitters worden niet vergeten, met premies voor de top-5. De kampioenen gaan naar huis met 2.500 euro, de volgende teams met 1.000 € (2de), 750 € (3de), 500 € (4de) en 250 € (5de).
 
“Naast de steun die we aan Kronos Events geven zijn we blij en trots dat we de teams ook rechtstreeks kunnen steunen”, aldus een verheugde Charles-Henri Bonnet, Secretaris-Generaal van de Belgian VW Club. “Iedereen weet hoe we verknocht zijn aan de VW Fun Cup. In 1997 speelde de Belgian VW Club een cruciale rol bij de start van het kampioenschap en 20 jaar later zijn we nog steeds van de partij. Ik kan u wel vertellen dat ook bij VW Motorsport deze formule goed in de gaten wordt gehouden. Jaar na jaar levert ze immers een unieke prijs/plezier verhouding op, met identieke wagens die het rijtalent van de rijders tot zijn recht laten komen, die heel veel track time aanbiedt en vooral veel… fun oplevert!”
 
Een ideale formule dus voor geïnspireerde liefhebbers die zich willen amuseren en voor jonge talenten die zich willen laten opmerken. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de European VW Fun Cup zich een vaste stek in het autosportlandschap heeft weten te verwerven!

Kronos Events
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 25 januari 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons