van der Horst

GP België: John Wartique opniew aan de start in de Porsche Supercup

John Wartique - MRS GT-Cup
John Wartique - MRS GT-Cup
Na zijn debuut in de Porsche Supercup op de Hungaroring in het kader van de GP van Hongarije zal onze landgenoot John Wartique bij de GP van België voor een tweede maal in actie komen in de meest prestigieuze merkencup. Wartique komt opnieuw uit voor het Duitse MRS-Cup Racing, maar in de tussentijd heeft hij een nieuwe sponsor gevonden waardoor zijn wagen niet meer in dezelfde kleuren zal staan als in Hongarije.
John Wartique - MRS-Cup Racing
John Wartique - MRS-Cup Racing
John Wartique: "De resultaten op de Hungaroring waren positief, en met die basis hebben we de onderhandelingen voor de rest van het seizoen kunnen voortzetten. In Spa krijg ik de kans om mijn nieuwe partner officieel voor te stellen. De Porsche Mobil 1 Supercup is vooral het terrein van de experten, aangezien de leiders het kampioenschap al vier of vijf jaar kennen. Elk jaar zetten ze dus opnieuw voet aan wal in Spa. Mijn perfecte kennis van deze unieke omloop zal dus geen groot voordeel betekenen.

"Ik heb wel aan vertrouwen gewonnen in vergelijking met Hongarije, aangezien ik nu ook weet hoe de auto reageert. Het potentieel van nieuwe banden volledig benutten tijdens de korte kwalificatiesessie wordt opnieuw niet eenvoudig en het team heeft met al uitgelegd dat een rijder normaal een seizoen nodig heeft om de geheimen van het rubber te ontdekken. Ik leg mezelf dus geen druk op en wil profiteren van het feit dat ik dit weekend normaal gezien de enige Belg op het circuit zal zijn, wat me een zekere aandacht van de nationale en internationale media zal opleveren
..."

Foto's: Racing International Photography & John Wartique Press
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons