van der Horst

GP Korea definitief afgevoerd – Spa zeker tot en met 2018

Start GP van Zuid-Korea
Start GP van Zuid-Korea
De verbazing was groot toen bleek dat de voorlopige kalender voor het F1 seizoen 2015 eenentwintig races telde en vooral de terugkeer van de GP van Korea die gepland stond op 3 mei werd op ongeloof onthaald. Menigeen zag hierin de hand van Eclestone die alzo wou bekomen dat de teams vijf krachtbronnen ter hunner beschikking zouden krijgen, er wordt immers één motorwissel per vijf GP’s toegelaten. De FIA bevestigde echter vandaag dat de GP van Korea van de kalender is gehaald en dat het seizoen 2015 twintig races zal tellen.
  • LTF
Het afvoeren van de GP van Korea is dus geen verrassing, temeer daar de Koreaanse organisatoren zelf niet geneigd waren opnieuw een race te houden en geen aanvraag voor een race hadden ingediend. Het verdwijnen van de race die gepland stond op hetzelfde weekend als de FIA WEC 6H of Spa, laat Hülkenberg nu toe om toch aanwezig te zijn in de Ardennen om er in actie te komen met de Porsche 919 Hybrid die hij ook zal besturen bij de 24 uren van Le Mans. De definitieve kalender telt met de terugkeer van de GP van Mexico dus uiteindelijk 20 races.

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Ondertussen liet Jean-Claude Macourt, Waals minister van economie weten dat het circuit van Spa-Francorchamps al zeker de formule 1 zal ontvangen tot en met 2018. Verleden jaar maakte de GP van België nog zeven miljoen Euro verlies, maar volgens de minister wordt dit ruimschoots goed gemaakt door de positieve impact die de race heeft op de Waalse economie. De FIA heeft zelfs geen vernieuwingen of verbeteringen aan het circuit geëist, misschien kan men dan eens werk maken om de accommodaties voor de toeschouwers eens een opfris beurt te geven.

Definitieve kalender F1 2015:

15 maart: Australië
29 maart: Maleisië
05 april: Bahrein
19 april: China
10 mei: Spanje
24 mei: Monaco
07 juni: Canada
21 juni: Oostenrijk
05 juli: Engeland
19 juli: Duitsland
26 juli: Hongarije
23 augustus: België
06 september: Italië
20 september: Singapore
27 september: Japan
11 oktober: Rusland
25 oktober: Amerika
01 november: Mexico
15 november: Brazilië
29 november: Abu Dhabi

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 7 januari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons