van der Horst

GP Mexico: Verstappen laat geen spanning toe, catastrofe voor Perez in thuisrace

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Na boeiende en onverwachte kwalificaties, heeft de Grote Prijs van Mexico de verwachtingen niet kunnen inlossen. Max Verstappen (Red Bull Racing) liet al bij de start merken dat hij en hij alleen naar de overwinning zou rijden. Het slachtoffer van die sterke start was zijn onstuimige teamgenoot Sergio Perez, die al na één bocht naar de kant moest. Lewis Hamilton (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari) flankeerden de Nederlander op het podium.
Carlos Sainz - Ferrari
Carlos Sainz - Ferrari
De twee Ferrari's op de eerste startrij, een lang recht stuk voor de eerste bocht en enkele grote namen die vanuit de achtergrond moesten terugkomen: alle ingrediënten leken verenigd om van de Grote Prijs van Mexico een aangename vertoning te maken. De hoop was echter van korte duur: Max Verstappen (Red Bull Racing) nam al in de eerste bocht definitief de leiding over.

De Mexicaanse fans keken met afgrijzen toe hoe teamgenoot Sergio Perez (Red Bull Racing) ondertussen droomde van de leidersplaats, maar vergat dat twee concurrenten zich aan zijn binnenkant bevonden. De thuisrijder tikte polesitter Charles Leclerc (Ferrari) aan en haalde zelfs het einde van de eerste ronde niet.

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Verstappen nam ook halfweg wedstrijd veruit de beste start, nadat de wedstrijd was stilgelegd door een zware klapper van Haas-rijder Kevin Magnussen. Niemand zou de Nederlander nadien nog een strobreed in de weg leggen. Voor de tweede plek was het wel nog even spannend: Leclerc drukte Hamilton naar het gras, maar de zevenvoudige wereldkampioen hield het hoofd koel en stond uiteindelijk met de zilveren medaille te pronken op het podium.
Norris opnieuw Driver of the Day
Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
Achter de tweede Ferrari van Carlos Sainz was de meest opvallende prestatie van de dag toe te schrijven aan McLaren-rijder Lando Norris. De Brit klom vanuit een hopeloze startpositie op naar de vijfde plek aan de eindmeet. Hij kreeg als kers op de taart voor de tweede maal op rij de eer van 'Driver of the Day'.

Alpha Tauri en Williams sluiten de Mexicaanse GP niet ontevreden af dankzij een zevende plaats voor Daniel Ricciardo en de negende positie voor Alexander Albon, al leek er na de trainingen veel meer in te zitten voor de Thaise Brit. Drama's waren er voor Aston Martin, dat beide rijders zag uitvallen maar nooit kans maakte op punten en Alfa Romeo, dat met Bottas en Zhou in de top 10 was gestart maar evenmin met punten huiswaarts keerde.

Het Amerikaanse vierluik van de Formule 1 wordt, na de races in de Verenigde Staten en Mexico, volgende week voortgezet in Brazilië. Nadien is er nog de Grote Prijs in Las Vegas, voor het seizoen eind november wordt afgesloten in Abu Dhabi.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Mexico 2023

#RijderTeamResultaat
1.Max VerstappenRed Bull Racing49:23.531
2.Lewis HamiltonMercedes-AMG F1 Team+13.875s
3.Charles LeclercScuderia Ferrari+23.124s
4.Carlos Sainz Jr.Scuderia Ferrari+27.154s
5.Lando NorrisMcLaren F1 Team+33.266s
6.George RussellMercedes-AMG F1 Team+41.020s
7.Daniel RicciardoScuderia AlphaTauri+41.570s
8.Oscar PiastriMcLaren F1 Team+43.104s
9.Alexander AlbonWilliams Racing+48.573s
10.Esteban OconAlpine F1 Team+62.879s
11.Pierre GaslyAlpine F1 Team+66.208s
12.Yuki TsunodaScuderia AlphaTauri+78.982s
13.Nico HülkenbergHaas F1 Team+80.309s
14.Valtteri BottasAlfa Romeo F1 Team+80.597s
15.Zhou GuangyuAlfa Romeo F1 Team+81.676s
16.Logan SargeantWilliams RacingUitgevallen
17.Lance StrollAston Martin F1 TeamUitgevallen
18.Fernando AlonsoAston Martin F1 TeamUitgevallen
19.Kevin MagnussenHaas F1 TeamUitgevallen
20.Sergio PérezRed Bull RacingUitgevallen


Foto: Red Bull Racing



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons