van der Horst

België: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne trekt als derde in de GP2-tussenstand naar Francorchamps dit weekend. In het kader van de Grand Prix van België wil de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn uitstekende prestaties van deze zomer bevestigen.
Stoffel Vandoorne maakte van het zomerreces gebruik om zijn reeds uitstekende fysieke conditie nog wat bij te schaven. “Tijdens de break heb ik twee weken vakantie genomen in het zuiden van Italië”, vertelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Ik heb er wel heel wat sport beoefend en begin aan de tweede seizoenshelft in uitstekende vorm.
 
Die tweede helft begint op het circuit waar de jonge Belg het liefste rijdt. “Er zijn dan ook goede redenen waarom deze omloop me zo bevalt”, lacht Stoffel. “Ik rijd nu al vier jaar in de eenzitterij en meestal kan ik hier wel goede prestaties neerzetten!
 
Het is wel de eerste keer dat onze landgenoot in actie zal komen in het kader van de Grand Prix van België. “Klopt, maar dat betekent niet dat ik extra druk zou voelen. Ik beschouw dit als een meeting als alle andere, al zijn er hier wel meer mensen die me willen spreken.
 
De voorbereiding op het Ardense weekend volgde het vaste stramien. “Dinsdag heb ik een groot deel van de dag doorgebracht op de simulator van ART Grand Prix en een briefing met de ingenieurs van het team afgewerkt.
 
In Francorchamps hoopt Stoffel zijn reeks mooie prestaties verder te kunnen zetten. “Het klopt dat er na Silverstone een klik is gekomen”, stelt de Belg. “We begonnen bepaalde afstellingen op de wagen beter te begrijpen. Ik hoop dan ook dat ik voor het Belgische publiek op mijn elan kan doorgaan. Het zou mooi zijn om dit weekend de Brabançonne te kunnen horen!

RACB press



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons