van der Horst

GP2 wagens worden volgend jaar ook uitgerust met DRS

4f045d7cb187840eaebf075fb1c9fbacc915b4fd.jpg
Het DRS (Drag Reduction System) zoals het gebruikt wordt in de F1 doet volgend jaar ook zijn intrede in de GP2 klasse. Net als bij de huidige F1 races zal het gebruik van het systeem gelimiteerd worden tot bepaalde zones en enkel geactiveerd mag worden wanneer de wagen op minder dan een seconde achter zijn voorganger rijdt. Met het invoeren van het DRS hopen de organisatoren het inhalen te vergemakkelijken waardoor de wedstrijden meer spektakel moeten bieden alsook de rijders beter voor te bereiden op de overstap naar de F1.
GP2
GP2
Door de races aantrekkelijker te maken via het verhogen van het aantal inhaalmanoeuvres hopen de organisatoren de GP2 serie weer aantrekkelijk te maken voor het publiek nadat gebleken is dat de interesse voor deze klasse de laatste jaren dalende was. De bedoeling is eveneens om de rijders beter klaar te stomen voor de F1. De huidige generatie GP2 wagens wordt al vier seizoenen gebruikt en moet nog meegaan tot 2017, ondertussen evolueerde de F1 steeds verder zodat de kloof tussen beide klasses groter werd. Met het invoeren van het DRS op de huidige wagens probeert men terug meer aansluiting te krijgen met de F1 techniek, wat de serie voor de rijders ook  interessanter moet maken. Alle teams gaven hun akkoord mits het systeem identiek wordt aan dat gebruikt in de F1 en mits de kosten binnen de perken blijven.

Het GP2 DRS is dus een exacte kopie van het F1 systeem, waarbij de achtervleugel kan plat gelegd worden om alzo minder luchtweerstand te bieden waardoor de wagen aan snelheid wint. Het activeren gebeurt hydraulisch maar mag enkel gebruikt worden wanneer een wagen zich op minder dan een seconde achter zijn voorligger bevindt. De zones waar het DRS mag geactiveerd worden zijn dezelfde als die bij de F1. Volgende maand wordt het systeem uitgebreid getest op een testwagen en in januari moet het beschikbaar zijn voor de teams.  

Foto's: GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op woensdag 17 september 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons