van der Horst

GP3: Hungaroring: Alex Albon wint en neemt leiding in kampioenschap over

Alex Albon - ART GP
Alex Albon - ART GP
Alexander Albon (ART GP) heeft te Silverstone zijn derde zege van het seizoen behaald en neemt daamee in de puntenstand de leiding over van Charles Leclerc (ART GP). De race diende vlak na de start onderbroken te worden na een crash tussen Akash Nandy (Jenzer Motorsport) en Nyck de Vries (ART GP), waarbij Nandy over kop ging. De Maleisiër kwam er zonder kleerscheuren van af.
Startcrash race 2 Hungaroring
Startcrash race 2 Hungaroring
Bij de start ging Albon voorbij de poleman Arjun Maini (Jenzer Motorsport) maar nog in de eerste ronde werd de race geneutraliseerd wegens de aanrijding tussen Nandy en de Vries. Na het weer vrijgeven van de wedstrijd veranderde er niets meer aan het klassement. Alex Albon won de race voor Maini en Charles Leclerc (ART GP), voor de Monegask waren de punten van de derde plaats niet voldoende om de leiding in de puntenstand te behouden. Nu voert Albon de tabellen aan met drie punten voorsprong op Leclerc.

Jack Aitken (Arden International) kwam als vierde over de finishlijn maar hij kreeg vijf seconden straftijd voor het aanrijden van Ralph Boschung (Koiranen GP) en verloor twee plaatsen aan Nirei Fukuzumi (ART GP) en Matt Parry (Koiranen GP). Verder kregen we in de top tien Jake Dennis (Arden International), Matevos Isaakyan (Koiranen GP), Kevin Jörg (Dams) en Antonio Fuoco (Trident).

Foto's: GP3 Series
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons