van der Horst

Guy Wilks vervoegt World RX peloton in Lydden Hill

Guy Wilks
Guy Wilks
Guy Wilks, in een vroeger leven een rallytalent in het toenmalige IRC of Intercontinental Rally Championship met onder meer Skoda en Peugeot, komt aan de aftrap van het wereldkampioenschap Rallycross in het Engelse Lydden Hill met een Ford Fiesta uit de stal van OMSE.
In 2009 stond de 35 jarige Brit nog met een Proton Satria Neo S2000 aan de start in de Westhoek Ypres Rally nadat hij eerder sporadisch van het WRC proefde met een Ford Focus en een Subaru Impreza. 

Wilks was vorig seizoen reeds te gast in Lydden Hill en bemande toen een MINI RX van JRM Racing en behaalde zelfs een plaats in de finale. In de Franse manche van het World RX deed hij het nog eens over, maar met minder succes.

De Brit wordt nu een zeer competitieve Ford Fiesta ST Supercar van OMSE onder de bips geschoven. Meer dan waarschijnlijk de wagen waarmee François Duval zal aantreden in Mettet.  

Foto: World RX
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op maandag 25 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Groot-Brittannië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons