van der Horst

Hamilton & Rosberg: probleem of een zegen?

Lewis Hamilton & Nico Rosberg - Mercedes F1 Team
Lewis Hamilton & Nico Rosberg - Mercedes F1 Team
Onlangs gaf Lewis Hamilton ruiterlijk toe dat de rivaliteit tussen hem en zijn ploegmaat Nico Rosberg echt is. De vraag is of de competitie tussen de twee een zegen is voor Mercedes, of juist een onomkeerbaar probleem gaat vormen.
  • De Swert Opticiens
“Het is een vuurtje waar iedereen een hoop benzine opgooit”, zei wereldkampioen Lewis Hamilton onlangs over de strijd tussen hem en zijn teamgenoot Rosberg. Cryptisch, maar de Brit geeft eerlijk toe dat er sprake is van frictie tussen de twee coureurs van Mercedes. “Het is echt, een echte competitie”.

De rivaliteit tussen de grote aanjagers van de F1 heeft altijd bestaan, zoals blijkt uit deze afbeelding gepubliceerd door bwin.

vergelijking Prost/Senna & Hamilton/Rosberg
vergelijking Prost/Senna & Hamilton/Rosberg
Het duo Hamilton en Rosberg, dat voor het derde seizoen samen rijdt, staat met twee constructeurstitels en de twee wereldtitels van Hamilton, op een tweede plek en brengen het team dus veel succes. Hamilton-Rosberg houden daarmee bekende duo’s als Senna en Prost, Schumacher en Barrichello (vijfde) en Hamilton en Alonso (vierde) achter zich.

Lewis Hamilton heeft eerder aangegeven dat hij en zijn teammaat Rosberg niet echt samen tijd doorbrengen en geen vrienden zijn. Ook zei hij eerder dat Rosberg nou eenmaal ‘veel zeurt’.

De Duitser gaat dit seizoen in ieder geval door waar hij vorig seizoen mee eindigde: het winnen van races. De 30-jarige coureur won de laatste drie races van 2015 (Hamilton had het wereldkampioenschap al binnen) maar was ook de betere in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen.

“Mijn focus is op het winnen van de titel”, aldus Hamilton, “maar Nico is ook gegroeid. Dus ik moet accepteren dat hij exceptioneel snel is en ik mijn lat ook weer hoger leggen. Ik weet niet hoe, maar dat is mijn doel”.

Toto Wolff
Toto Wolff
Doordat Hamilton nog niet gewonnen heeft sinds zijn WK-titel gaat de tijd wel dringen. "Er is nog een lange weg te gaan, maar ik ben nu wel door mijn jokers heen”, aldus de Brit. De vraag is hoe hij de sfeer in de ploeg zal worden als Hamilton merkt dat zijn ploegmaat hem écht voorbij streeft…

Rosberg reageert diplomatiek. “Ik bekijk het van race op race”, aldus de Duitser. “Lewis zal me zoals altijd op de hielen zitten. In de voorgaande jaren was het lastig om hem te verslaan en dat zal dit seizoen niet anders zijn”, aldus Rosberg.

Teambaas Toto Wolff heeft de Mercedes-coureurs vast gewaarschuwd dat de rivaliteit wel gezond moet blijven: “Voor de toekomst zullen we overwegen of het nog steeds de beste teamopstelling is.”

Dit seizoen zal bepalen of de strijd tussen de twee wederom voor succes zorgt, of dat het vuurtje steeds groter wordt en uiteindelijk niet meer te blussen valt.

Bcnwebagency press - Foto's: Commons Wikimedia & Bwin.be



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op donderdag 30 april 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons