van der Horst

Hankook 12H EPILOG BRNO: Hoge verwachtingen voor de finale

Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan
Na het grote succes van de eerste Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD heeft CREVENTIC als promotor en organisator van de serie voor dit jaar nog een nieuw evenement aan de kalender toegevoegd. De eerste Hankook 12H EPILOG BRNO (9-10 oktober 2015) is tegelijkertijd de seizoensfinale van de 24H SERIES powered by Hankook. Er is al volop belangstelling voor het evenement, want er staan ruim 60 teams op de voorlopige inschrijflijst. Met de Hankook 12H EPILOG BRNO wordt de traditie van het populaire ‘Epilog’-evenement als lange-afstandsrace aan het einde van het raceseizoen op het Automotodrom Brno in Tsjechië nieuw leven in geblazen. Als altijd werkt het Nederlandse bureau CREVENTIC bij de organisatie van de race intensief samen met het DNRT (Dutch National Racing Team). De voorbereiding is in volle gang.
Circuit BRNO
Circuit BRNO
“Na ons evenement op Paul Ricard hadden we een korte zomerpauze, maar nu werken we weer voluit voor de laatste twee evenementen van het huidige seizoen, de 24H BARCELONA (4-6 september) en de Hankook 12H EPILOG BRNO”, zegt Natasha Mark namens CREVENTIC. “We hebben onlangs het circuit bezocht en we waren onder de indruk van de ligging in de heuvels nabij Brno. Ook directie en medewerkers van het Automotodrom Brno waren bijzonder gastvrij en behulpzaam. We verheugen ons zeer op het evenement. Als je kijkt naar het aantal inschrijvingen dat we al hebben ontvangen, dan is de race voor de teams een populaire aanvulling.”

Autosport GT Clio Cup
Autosport GT Clio Cup
Met de opening van het Automotodrom Brno als permanent circuit in 1986 werd de traditie van auto- en motorsportevenementen in de regio, die al in de jaren dertig begon met races op het veeleisende Masaryk-stratencircuit, voortgezet. Sinds de opening van het permanente circuit waren prestigieuze internationale series als het FIA WK Toerwagens, de DTM, FIA GT1, het WK Superbikes en MotoGP er te gast. Eerder deze maand werd een contract met de MotoGP-organisatie voor de komende vijf jaar ondertekend. Het ‘Epilog’-evenement heeft een lange traditie als lange-afstandsrace aan het einde van het seizoen op het Automotodrom Brno, die nu na een onderbreking van enkele jaren wordt voortgezet met de finale van de 24H SERIES powered by Hankook.

Automotodrom BRNO
Automotodrom BRNO
Anders dan de beide andere twaalf-uursraces op de kalender van de serie vindt de wedstrijd in Brno op één dag plaats, van het middaguur tot middernacht. Daarmee wordt er ook volop in het donker gereden, war bijdraagt tot het bijzondere karakter van het evenement. Radiolemans.com is ter plekke voor live-commentaar. De volledige race is als live-stream te volgen via de website van de serie, terwijl er ook live-uitzendingen zijn gepland op Motors TV, van 11.30 tot 14.00 uur, 17.20 tot 18.00 uur en 23.00 tot 0.30 uur. Nadere informatie over de Hankook 12H EPILOG BRNO en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic 24HSeries Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 27 augustus 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons