van der Horst

Hayden Paddon herdenkt slachtoffer Monte-Carlo

Hayden Paddon
Hayden Paddon
De Nieuw-Zeelandse rallyrijder Hayden Paddon en zijn co-rijder John Kennard zullen het dodelijk slachtoffer van de Rally van Monte-Carlo gedenken met een rouwbandje in de komende Rally van Zweden. Dat meldt de Hyundairijder via de sociale media.
  • Dreamdrive
Komende donderdag start in Karlstad de Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC. De eerste manche werd voor Hayden Paddon een lijdensweg. In de openingsproef ging de Nieuw-Zeelander van de baan en maaide een Spaanse fotograaf mee die de klap niet overleefde. Hyundai en Paddon beslisten om de wedstrijd te staken voor de wagen met het nummer 4. In Zweden wil Paddon het slachtoffer gedenken met een rouwband.

"We zijn terug en met een grote motivatie om te presteren komend weekend, ter nagedachtenis van de toeschouwer. De steun was overwelmend - bedankt", aldus Paddon die dus met een nulscore naar Zweden trekt.

Het is komend weekend vooral uitkijken of Thierry Neuville zijn (initieel) goede prestatie van in Monaco kan herhalen en weer een gooi doen naar de eindzege, en of Sébastien Ogier een vervolg kan breien aan zijn stuntzege drie weken geleden. Mads Östberg maakt een kleine rentree in Zweden en start met een nieuwe Ford Fiesta WRC '17. De Noor werd in het tussenseizoen bij Ford aan de kant geschoven voor Ogier, Ott Tänak en Elfyn Evans.

Foto: Hayden Paddon



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 7 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons