Hell: Perfecte rapporten voor Robin Larsson en Oliver Eriksson

Robin Larsson - Audi S1
Na Silverstone heeft Audi-rijder Robin Larsson nu ook de tweede manche van het Euro RX gewonnen. De Zweed liet nog geen enkele steek vallen en scoort een 60 op 60. Samen met de Noorse thuisrijder Thomas Bryntesson in zijn VW Polo wonnen ze elk twee kwalificatieheats, maar Larsson pakte de volle pot tijdens de kwalificaties. Uiteindelijk won Larsson voor de Fransman Jean-Baptiste Dubourg in de Peugeot 208 en Bryntesson. In RX2 was de Zweed Eriksson opnieuw de primus van de klas en scoort een waanzinnige 119 op 120.
Jean-Baptiste Dubourg - Peugeot 208 WRX
De eerste halve finale ging naar Larsson voor Jean-Baptiste Dubourg en de Fin Mikko Ikonen in zijn Ford Fiesta. De tweede halve finale was voor Bryntesson, de Noor Sondre Evjen in een VW Polo van Kristoffersson Motorsport en Andrea Dubourg. Terug-van-weggeweest Alexander Hvaal opteerde in zijn thuisrace voor een VW Polo van Hedström. Hvaal en Hedtröm bleven hangen in de halve finales, net als Tidemand, Münnick, Karai en Walfridson.

Thomas Bryntesson - VW Polo WRC
JB Dubourg kwam tijdens de finale best uit de startblokken en ging samen met zijn broer en Ikonen onmiddellijk jokeren. Larsson nam het commando voor Evjen die in de derde ronde vakkundig werd gepasseerd door Bryntesson. Larsson en Bryntesson wachtten tot de laatste ronde om te jokeren waardoor JB Dubourg de kans kreeg om zich tussen de twee in te wringen en in extremis de tweede plaats te pakken. Met Larsson, Bryntesson, de broers Dubourg en Tidemand verandert er weinig binnen de top 5 van het kampioenschap. Alleen Jean-Baptiste springt over broer Andrea naar de derde plaats.

Vier op een rij voor Eriksson in RX2
Oliver Eriksson - RX2
De Zweed Oliver Eriksson heeft zijn vierde opeenvolgende zege binnen in RX2. Er ligt geen maat op de regerende kampioen RX2 die momenteel 119 punten scoort op 120. Alleen in Spa verloor hij een puntje tijdens de kwalificaties. Deze keer won hij het pleit van thuisrijder Gundersen en de Fin Kallio.

Steve Volders - World RX2
Voor het eerst in de finale zagen we onze landgenoot Steve Volders die uiteindelijk met een mooie vijfde plaats huiswaarts keert, en met de wetenschap dat hij de Jamaicaan Fraser McConnell wist voor te blijven. Eriksson blijft uiteraard ongeslagen aan de leiding voor Kallio en McConnell. De top 3 wordt bijgestaan door Olbergs MSE die ook deze wagens bouwt. Volders is ondertussen opgerukt naar de negende plaats in de tussenstand.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op maandag 17 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Norway.