van der Horst

Het Marracrash-weekend van Tom Coronel in woord en beeld (+ Video)

Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel - ROAL Motorsport
Marrakech. Vier wedstrijden met de RML Chevrolet Cruze TC1 van ROAL Motorsport, driemaal aan de start, geen enkele keer aan de finish. Driemaal aangetikt in het startgewoel, driemaal uitgeschakeld na niet eens twee kilometer: een record, maar dan wel een erg triest. Net zo min als vorig jaar toen Tom Coronel er door Mehdi Bennani van de sokken werd gereden met forfait en massale schade als gevolg, mocht ook diens nieuwe, knalgele livrei de Nederlander niet voor onheil behoeden. Integendeel, de in het oog springende Chevrolet leek voor de maats wel een mikpunt te zijn. Reeds bij de eerste start, toen ROAL Motorsport-stalgenoot Tom Chilton de DHL-bolide als afremmiddel gebruikte nadat hij zich behoorlijk had verremd, kreeg meer dan één een déjà vu-gevoel. Maar daar bleef het niet bij, bij het tweede... treffen kroop Honda-rijder Norbert Michelisz even in de huid van Bennani door de in zeven haasten herstelde Chevrolet meermaals tegen de achterhoek aan te tikken, met nagenoeg even zware materiële schade als in 2014 voor gevolg. 'Marracrash', we hadden vorig jaar beter een patent op het woord genomen...
Tom Coronel - RML Chevrolet Cruze TC1
Tom Coronel - RML Chevrolet Cruze TC1
Tom Coronel was na afloop terecht teleurgesteld: "Dit is niet leuk meer. Ik ben positief ingesteld en weet dat er tijdens een race wat kan gebeuren. Maar tot twee keer toe er vol afgetikt worden zonder dat je er zelf iets aan kunt doen is echt balen. In de eerste race was het mijn teamgenoot die zeker vijf wagenlengtes achter mij zat en gewoon te laat remde. Achteraf bood hij er zijn excuses voor aan, maar daar kom je niet ver mee. De auto had rechtsvoor veel schade en het team heeft er alles aan gedaan om dat voor de tweede race hersteld te krijgen. Die race begon ik met een goede start. Dat leek misschien niet zo, maar ik kwam voor mijn gevoel goed weg. Ook nu duurde het niet lang en werd ik vol gescoord door Michelisz. Hij raakte mij van achteren en bleef duwen. Voor mij eindigde het in de muur en met heel veel schade aan de voorzijde. Marrakech lijkt voor mij meer Marracrash te worden. En dat in een weekend dat zo goed begon. Het leek echt een topweekend te zullen worden.

De trainingen en eerste kwalificatie verliepen goed. Ik was met regelmaat de snelste Chevrolet. Tot ik op een nieuwe set banden al snel een metaalachtig geluid hoorde. Eerst dacht ik aan de versnellingsbak, het differentieel of de koppeling, uiteindelijk bleek het een probleem met de airjacks te zijn. Ik kon niet verder rijden en moest er het beste van hopen. Een negende, door bestraffingen van anderen naar zes gecorrigeerde startplaats voor race 1 en een tweede stek voor race 2 was iets waar ik mij prima in kon vinden.  Het vervolg van het verhaal oogt jammer genoeg minder fraai. Laten we hopen dat de schade tijdig hersteld kan worden. Het wordt erg krap voor de test op de Nordschleife op 27 april en mogelijk komt ook de race op de Hungaroring in het gedrang..." 
Of hoe de geschiedenis zich herhaalt.

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 20 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons