van der Horst

Hill bekritiseert levensstijl Hamilton en geeft hem raad over verliezen

Damon Hill
Damon Hill
Lewis Hamilton moet een manier vinden om beter met verlies om te gaan. Dat is de mening van Damon Hill, wereldkampioen van 1996. Hill sprak met het Duitse Kolner Express over de attitude van de huidige WK-leider. “Lewis reageert er niet goed op, ook al eindigt hij als tweede”, aldus de 54-jarige Hill. “Ik vind dat hij zijn gedrag moet veranderen.”
Hiermee verwijst de Brit naar Hamilton’s norse reactie nadat hij verslagen is. “Zelfs Michael Schumacher vond een manier om een tweede plaats als een soort van overwinning te beschouwen”, verwijst de winnaar van 22 Grand Prix naar zijn voormalige aartsrivaal.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
De zoon van de legendarische Graham Hilll uitte ook zijn bezorgdheid over Hamilton’s drukke levensstijl buiten het racen en dat begint te wegen op diens resultaten.  Zijn rivaal Nico Rosberg won 3 van de laatste 4 wedstrijden. “Ik maak me zorgen over zijn manier van leven”, zei hij. “Hij woont bokswedstrijden bij, alsook modeshows en concerten. Maar eigenlijk moet men enkele van die vrijetijdsbestedingen opofferen. Je kan niet alles hebben”, waarschuwde Hill.

Ronald Ooms - Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op woensdag 1 juli 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons