van der Horst

Hirvonen en Lefebvre met DS3 R5 in Condroz

Legend Boucles de Spa 2013 - Hirvonen
Legend Boucles de Spa 2013 - Hirvonen
Citroën Belux schakelt voor de Condroz, de afsluiter van het BRC, een heus sterrenteam in. Stéphane Lefebvre en Mikko Hirvonen moeten vol voor winst gaan in Huy, terwijl Kevin Demaerschalk aan de start staat met een DS3 R3t.
  • Prospeed Competition
Na eerder onder meer Petter Solberg en Kris Meeke, gaat Citroën nu met Lefebvre en Hirvonen vol voor winst. Mikko Hirvonen komt even terug uit zijn rallypensioen en debuteert in Huy. Het wordt ook een eerste kennismaking met de DS3 R5. "Mikko Hirvonen maakt deel uit van de Citroënfamilie, want in 2012 was hij de teammaat van Sebastien Loeb en het jaar erna één van onze officiële rijders in het WRC", aldus Citroënbaas Yves Matton. Hirvonen reed eerder al eens in een Citroën Visa 1000 pistes in de Legends Boucles de Spa, maar dat verhaal was van korte duur.

Stéphane Lefebvre-Pieter TsjoenCitroën - DS 3 R5
Stéphane Lefebvre-Pieter TsjoenCitroën - DS 3 R5
Naast Hirvonen neemt ook Stéphane Lefebvre het stuur van een DS3 R5. Lefebvre kan op zoek naar wraak na zijn opgave in de Rally van Ieper. Het Franse talent werkt op dit moment nog volop aan zijn revalidatie na zijn zware crash in Duitsland. Ook voormalig Juniorkampioen Emil Bergkvist zal starten met een DS3 R5 uit de stal van J-Motorsport.

Kevin Demaerschalk start dan weer in een DS3 R3t. Ontzettend jammer voor de jonge Belg die in een DS3 R5 zeker een gooi had kunnen doen naar het podium. Onbegrijpelijk dat Citroën Belux gaat voor snel winstgejag met twee kleppers eerder dan dat het investeert in jong talent van eigen bodem, zeker nu Guillaume Dilley kiest voor een Hyundai R5 en daarmee vriendelijk bedankt voor de (toch wel heel geringe) steun van Citroën.

De sterke bezetting is uiteraard grotendeels te danken aan Yves Matton, directeur van Citroën Racing. Hij zal zelf ook aan de start staan, maar met een Citroën C4 WRC. Matton stond exact dertig jaar geleden voor het eerst aan de start van de seizoensafsluiter.

Foto's: RIP & Autosport.be



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Nationaal op vrijdag 21 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons