van der Horst

Hockenheim: Ekström de beste in de regen - Martin bestraft

Mattias Ekström
Mattias Ekström
Mattias Ekström was in zijn Audi vandaag tijdens de verregende hoofdrace in Hockenheim de beste, nadat hij vorig jaar op datzelfde circuit ook al de seizoensafsluiter op zijn naam schreef. De Zweed ging wel als leider de eerste bocht in maar kreeg het alsnog niet makkelijk gedurende de wedstrijd. Onze landgenoot Maxime Martin zag daarentegen dan weer zijn wedstrijd overhoop gegooid na een penalty als gevolg van een unsafe release bij zijn enige pitstop.
  • Skylimit Events
Bij de start van de hoofdrace was het nog droog
Bij de start van de hoofdrace was het nog droog
Ekström nam bij de start op een droge baan meteen in de eerste bocht de leiding over van zijn merkgenoot Mike Rockenfeller, maar moest al bij de haarspeldbocht de BMW van regerend kampioen Marco Wittmann naast zich dulden. De Audi van Edoardo Mortara had ook een goede start waardoor polesitter Rockenfeller in de beginfase al naar de vierde plaats werd verwezen. Maxime Martin had ook een minder goede start, hij verloor twee plaatsen en hing tiende nog voor de regen na een kwartier zijn opwachting maakte.

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
In de vierde ronde zette Ekström de aanval in op Wittmann en nam de leiding weer over, waarna de Zweed bij aanvang van de regenbui eigenlijk één ronde te lang buitenbleef en de eerste plaats opnieuw uit handen moest geven aan merkgenoot Mortara. De komst van de regen zorgde ervoor dat velen tegelijkertijd naar pits kwamen op zoek naar het juiste rubber, in alle drukte stuurde BWM Team RMG onze landgenoot Martin weg terwijl nieuweling Tom Blomqvist in de BMW van het Mechelse RBM zich net op die plaats al in de fast lane bevond. De beslissing van de koersdirectie liet niet lang op zich wachten; Maxime Martin zag zijn hele race verbrod door een drive-through penalty.

Mattias Ekström - Audi RS5 DTM
Mattias Ekström - Audi RS5 DTM
Op de natte baan nam Ekström halverwege de race opnieuw de leiding over van Mortara, in de haarspeldbocht bood de Italiaan weinig weerstand tegen zijn snellere merkgenoot. De beide Audi's kwamen ook in die volgorde over de meet, maar dé prestatie van de dag was toch de inhaalrace van Gary Paffett, die na een straf tijdens de kwalificatie naar achteren werd verwezen op de startgrid en zich alsnog naar het podium werkte. Martin Tomczyk was bij het vallen van de vlag de beste BMW op de vierde plaats, hij werkte zich nog voorbij de regerende kampioen Wittmann, die als vijfde aantikte.

Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Bart Mampaey's RBM team kende een minder goed weekend, rookie Blomqvist pakte de zeventiende plaats maar Augusto Farfus kon zich opvallend genoeg nooit vooraan in de debatten mengen. Hij koos, kort voor het einde nog buiten de punten rijdend, voor een nieuw setje regenbanden, om zo bij een eventuele safety car nog plaatsen goed te maken. Anders dan gisteren diende de wedstrijd echter niet geneutraliseerd te worden en eindigde de Braziliaan zodoende pas als 21e.

--- UITSLAG DTM RACE 2 HOCKENHEIM 2015 (PDF) ---

Foto's: DTM.com & BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 3 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons