van der Horst

Hockenheim: Petter Solberg outstanding

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Via winst in de kwalificaties, de halve finale en de finale is Petter Solberg dit seizoen de eerste rijder die de volle puntenpot pakt in WorldRX. Nadat de Noorse regerend wereldkampioen tijdens de openingsmanche in het Portugese Montalegre reeds ex aequo met de Zweed Johan Kristoffersson aan de leiding kwam in de tussenstand, komt hij nu als afgetekend leider richting Mettet
Start Hockenheim
Start Hockenheim
Tijdens de eerste halve finales stond hij met zijn Citroën DS 3 samen met ploegmaat bij SDRX, de Brit Liam Doran op de eerste startrij voor de VW Polo van Foust, de Ford van Andreas Bakkerud en de VW Polo’s van teammaten Toomas Heikkinen en PG Andersson.
Solberg lukte de kopstart terwijl Bakkerud voorbij Doran snelde.  Andersson diende op te geven na een contact met Doran die later in de race ook stil viel. Heikkinen kon tenslotte nog voorbij de Amerikaanse vedette Tanner Foust die een beperkt beperkt programma afwerkt als teammaat van Heikkinen en zodoende zagen we Solberg als eerste over de meet bollen voor Bakkerud en Heikkinen.

Solberg voor Nitiss en Hansen
Solberg voor Nitiss en Hansen
Tijdens de tweede halve finale vonden we de Let Reinis Nitiss met de OlbergsMSE Ford op de pole, geflankeerd door de winnaar in Montalegre Johan Kristoffersson, terwijl Davy Jeanney (Peugeot), Robin Larsson (Audi S1), Tord Linnerud (VW Polo) en Timmy Hansen (Peugeot) de startgrid aanvulden. Nitiss lukte de kopstart voor Kristoffersson, maar deze werd reeds vrij vlug door Larsson van de tweede plaats gehaald. Larsson ging naar het einde toe opnieuw in duel met Kristoffersson voor de tweede plaats . Beide wagens raakten elkaar waardoor de Audi van Larsson in onbalans raakte en Hansen hiervan kon profitteren om de derde plaats te pakken en samen met Nitiss en Kristoffersson door te stoten richting de grote finale.

Solberg en Nitiss bevolkten hierin de eerste startrij gevolgd door Bakkerud en Larsson terwijl Heikkinen en Hansen de derde startrij bevolkten.
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Opnieuw een kopstart voor Solberg, maar vooral Hansen schoot als een pijl uit een boog en pakte meteen de derde plaats na Nitiss. Bakkerud moest het strijdperk verlaten met een defecte transmissie. Hansen ging in de laatste ronde jokeren en Larsson rook zijn kansn om door te stoten richting podium. Maar beide wagens kwamen in contact en Larsson moest naar de kant. Solberg won zodoende zonder veel tegenstand voor Nitiss en een zeer gelukkige Hansen die gisteren niet goed in de wedstrijd zat.

In de tussenstand loopt Petter Solberg (57) uit op Kristoffersson (42) terwijl Hansen en Bakkerud de derde plaats delen met 37 punten. Nitiss (34) sluit de top 5 af voor Heikkinen (29), Jeanney (28) en Larsson (25). Bij de teams staat SDRX (Citroën) van Solberg en Doran ook aan de leiding voor OlbergsMSE (Ford) van Bakkerud en Nitiss en Peugeot Team Hansen met Jeanney en Hansen.

Foto's: Johnny Loix / Info: Frieda Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zondag 3 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons