van der Horst

Hockenheim: Raffaele Marciello kampioen

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Bij de finale van de ADAC GT Masters in Hockenheim was het niet de vraag of Raffaele Marciello kampioen ging worden, maar wanneer. Tijdens de eerste wedstrijd moest de Zwitser samen met Daniel Juncadella beter doen dan een zevende plaats en dat volbrachten zij met succes. Het duo eindigde als vijfde, waardoor Marciello zaterdag al kampioen werd. De races werden gewonnen door Christian Engelhart/Ayhancan Güven in de Team Joos Sportwagentechnik Porsche en Fabian Schiller/Jules Gounon in de Drago Racing Team ZVO Mercedes.
Start 2022 ADAC GT Masters Hockenheim Race 1
Start 2022 ADAC GT Masters Hockenheim Race 1
Alles begon perfect voor Marciello. De Zwitser behaalde voor de eerste wedstrijd direct de pole, en hield in de race de leiding ook vast tot aan de pitstops. Eens Juncadella overnam, verliep het wat moeilijker voor de Black Mamba-Mercedes. De Spanjaard werd langs alle kanten voorbij gestoken. Eerst was het Gounon, maar deze moest de pits opzoeken nadat hij een lekke band opliep. Güven, die dankzij de pitstops van plaats vijf naar drie opklom, kwam zonder kleerscheuren voorbij de Mercedes richting de leiding en reed zo ook richting winst. Franck Perrera, Marco Mapelli en Jack Aitken gingen ook voorbij de Mercedes, waardoor Juncadella naar de vijfde plaats viel. Dat was nog steeds genoeg om de titel voor Marciello weg te kapen met een race op overschot.

Drago Racing Team ZVO - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Drago Racing Team ZVO - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
In de tweede race was het Güven die als beste startte vanaf de pole, al zag hij daarna zowel Gounon als Ricardo Feller passeren. Terwijl Gounon de Drago Racing Team ZVO Mercedes doorgaf aan Schiller en Feller hetzelfde deed met de Montaplast by Land-Motorsport Audi Jusuf Owega, bleven de plaatsen ongewijzigd met de Porsche als derde. Maar in de laatste ronde kon Maximilian Paul toch nog voorbij Engelhart, waardoor de jonge Duitser met Mapelli nog op het podium mocht in hun Paul Motorsport Lamborghini. Dit zelfs nadat Mapelli nog een straf kreeg wegens gevaarlijk rijden. Tot slot vervolledigde Konsta Lappalainen en Mick Wishofer de top vijf met de Emil Frey Racing Lamborghini en dat was genoeg om het teamkampioenschap binnen te halen voor het Zwitserse team. Frédéric Vervisch kwam aan de start met de Seyffarth Motorsport Audi R8 LMS evoII GT3 maar kende weinig geluk. Na een forfait voor de eerste race eindigde hij samen met de Pool Rogalski als dertiende in de tweede wedstrijd.

Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op zondag 23 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons