van der Horst

Hockenheim: sterke start voor Robbe Janssens in de Lotus Cup Europe

Robbe Janssens - Lotus Elise CupR
Robbe Janssens - Lotus Elise CupR
Afgelopen weekend ging de Lotus Cup Europe van start op de Hockenheimring. Dit jaar komen daar twee Belgen aan de start: Thierry Verhiest in de Exige Cup met zijn Exige V6 CupR en Robbe Janssens met een Elise CupR in de Production-klasse. Deze laatstgenoemde overvleugelde zijn categorie, terwijl de West-Vlaamse Lotus-houder een lastiger weekend kende.
Podium 2024 Lotus Cup Europe Hockenheim Race 2
Podium 2024 Lotus Cup Europe Hockenheim Race 2
Janssens toonde zich meteen tijdens de vrije trainingen door daar telkens bovenaan de tabellen te eindigen en hij deed op zaterdag en zondag niet anders. De Vlaams-Brabander startte zaterdag furieus met zijn Elise CupR. Al snel sloeg hij een gat op de overige deelnemers, om uiteindelijk te winnen met zeven seconden voorsprong op Michael Edwards en 30 tellen op David Mcinulty. Zondag was het weer dan weer verraderlijk. De wedstrijd startte op een natte baan die langzaam opdroogde. Maar ook hier maakte Janssens en co de juiste keuze. Hij reed snel weg van zijn tegenstanders uit de klasse, waarna hij net geen 25 seconden voorsprong had op Edwards en Michael Yates.

Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 CupR
Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 CupR
Naast Janssens stond Verhiest met zijn Racing Team Lotus Verhiest er aan de start. Alleen verliep het weekend wel helemaal anders voor de Oostendenaar. Zo miste hij de eerste race vanwege een kapotte versnellingsbak. De mecaniciens waren op zondagochtend nog steeds bezig met deze te repareren, om uiteindelijk net op tijd klaar te geraken voor de tweede race. Verhiest eindigde op de verraderlijke baan als vierde algemeen en als derde in de Exige Cup. Al kon teamgenoot Paul Maréchal op zaterdag de vaandel van het team hoog houden. De Luxemburger eindigde zaterdag als derde, maar door een paar slippers op zondag moest hij uiteindelijk zijn wagen naast de baan parkeren.

Tamás Vizin - Lotus Exige V6 CupR
Tamás Vizin - Lotus Exige V6 CupR
Tot slot was het vooral Tamás Vizin die zich toonde in zijn Exige V6 CupR. Op zaterdag won de Hongaar met vlag en wimpel de race, al moest hij op zondag nipt de duimen leggen tegen Bence Balogh, die aan de start stond met een Evora GT4 en dat na een verhitte strijd in de slotfase. Nu krijgt men een tweetal weken rust alvorens de cup richting Magny-Cours trekt, in het kader van de Magny-Cours Cups.

Foto's: Lotus Cup Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 6 mei 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons