van der Horst

Honda tevreden na Jerez-test

977110c3784092248ebd2dfba4ea40c71588100c.jpg
Honda mag na een moeilijk jaar dan al terugblikken op een sterker seizoenslot, het team van Alessandro Mariani heeft ten overstaan van concurrent Citroën nog steeds een achterstand weg te gommen. Het JAS Motorsport-team bleef de voorbije weken dan ook niet bij de pakken zitten en toog naar Spanje om de Honda Civic verder door te ontwikkelen. Na een als positief ervaren sessie in Aragon streek het Honda WTCC-team afgelopen week neer in Jerez de la Frontera voor een laatste, vierdaagse test voor de eindejaarsfeesten.

Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini testten er onder meer een nieuw aerodynamisch pakket, enkele motorinnovaties en nieuwe radiatoren uit en vanzelfsprekend werd ook de ophanging onder handen genomen. Verbeteringen die zich naar verluidt ook op de chronometer lieten aflezen.

Hoewel wisselende weersomstandigheden met regen op dinsdag- en woensdagvoormiddag niet toelieten de vergaarde gegevens steeds correct te vergelijken, toonde Mariani zich na afloop toch een tevreden man.

Ook Norbert Michelisz was present in Jerez, de best scorende Honda-rijder van 2014 kwam dan wel niet aan rijden toe maar de Hongaar kon het verloop van de test samen met de ingenieurs op de voet volgen en op de eigen computer ook live de telemetriedata bekijken. Michelisz krijgt in januari nog ruimschoots de kans de nieuwigheden te evalueren wanneer het team intensief verder test.

Foto: Honda WTCC




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 21 december 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons