van der Horst

Hugo Valente racet ook in 2015 bij Campos Racing

Hugo Valente - RML Chevrolet Campos Racing
Hugo Valente - RML Chevrolet Campos Racing
Hugo Valente, ongetwijfeld één van de revelaties én smaakmaker van het voorbije WTCC-seizoen, meldde vandaag via zijn Twitter-account ook volgend jaar voor Campos Racing te zullen uitkomen. De lange Fransman die uiteraard andermaal met de Chevrolet RML Cruze TC1 van het team uit het Spaanse Alzira aantreedt gaf meteen ook een eerste impressie van de livery van diens bolide vrij.

Hugo Valente - RML Chevrolet Cruze
Hugo Valente - RML Chevrolet Cruze
Valente is de eerste RML-rijder die zijn deelname aan het wereldkampioenschap voor toerwagens anno 2015 bevestigt. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat hij andermaal Dusan Borkovic als stalgenoot naast zich krijgt. Valente won in 2012 de SEAT Leon Supercopa  en mocht toen naar het eind van het seizoen toe in Shanghai een eerste keer van het grotere WTCC-werk proeven. In 2013 werkte hij geen volledig seizoen af aan boord van een SEAT Leon ingezet door Campos en eindigde toen twintigste in de eindstand. Dit jaar kreeg hij met de RML Chevrolet evenwel een competitieve wagen onder de bips en dat vertaalde zich in een twaafde plaats.

Hugo Valente - RML Chevrolet Campos Racing
Hugo Valente - RML Chevrolet Campos Racing
De zelfzekere Fransman wist zich snel aan zijn nieuwe montuur aan te passen en liet zich opmerken door een vrij agressieve rijstijl waardoor hij meer dan eens bij incidenten was betrokken. Zijn intrinsieke snelheid staat weliswaar buiten kijf, getuige zijn drie derde plaatsen in Marokko, op de Hungaroring en recent nog in Macau. In Moskou leidde hij zelfs de tweede race nadat hij vanop de pole was gestart maar kreeg er naderhand een drive through om slechts enkele seconden na het sluiten van de pitlane de startgrid te hebben vervoegd. Een gevolg van herstellingswerken aan zijn wagen die in race 1 door... teamgenoot Borkovic was getorpedeerd. Een zelfde straf wachtte hem in Spa waar hij bij de start van de eerste race in La Source ver buiten de lijnen kleurde na een akkefietje met Gabriele Tarquini.

Foto's: Hans van Onsem & Valente




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 17 december 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons