van der Horst

Hungaroring: Vanthoor/Vervisch verliezen felbevochten tweede plaats - Ide op titelkoers

Team HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Team HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
De HTP Motorsport Mercedes AMG GT van Maximilian Buhk en Dominik Baumann heeft de hoofdrace van de Blancpain Sprint Cup op de Hungaroring gewonnen. De Mercedes ging drie Audi’s van het Team WRT vooraf, maar na de race besloot de organisatie om de wagen van Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch, die als tweede over de finishlijn kwam, een straftijd te geven van 30 seconden voor een unsafe release bij de pitstop. Vanthoor/Vervisch tuimelen zo in het klassement naar de achtste plaats en Ide/Mies nemen de tweede plaats over.
  • STX Motorhomes
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
De pechreeks houdt aan voor Laurens Vanthoor, nadat een mogelijke zege verloren ging bij de 24H of Spa door een aanrijding van Rast en na het startverbod dat Vanthoor kreeg in de ADAC GT serie, verliest onze landgenoot nu weer een mooie tweede plaats die hij behaalde na een fel bevochten race. Vanthoor was zeer ontgoocheld na het uitspreken van de sanctie, want met het verlies van de tweede plaats maakt hij zo goed als geen kans meer op de titel.   

Ide/Mies - Team WRT Audi R8 LMS
Ide/Mies - Team WRT Audi R8 LMS
De HTP Motorsport Mercedes pakte de leiding van bij de start en kon wegrijden van de concurrentie, dit ging des te beter omdat achter de Mercedes er fel gevochten werd voor de overige ereplaatsen. Enzo Ide en Christopher Mies (Team WRT Audi R8 LMS) erfden de tweede plaats over na de bestraffing van de zusterwagen van Vanthoor/Vervisch. Ook de derde plaats ging alsnog naar een bolide uit de stal van Team WRT met de Audi van René Rast en Will Stevens.  

Soulet/Soucek - Bentley M-Sport
Soulet/Soucek - Bentley M-Sport
De AKKA-ASP Mercedes van Rosenqvist/Vautier zet met een vierde plaats opnieuw een mooi resultaat neer. Na de HTP Motorsport Mercedes van Schneider/Szymkowiak, vijfde, volgden de Audi’s van Parisy/Haase en van Dries Vanthoor en Robin Frijns. Met een negende plaats was de Bentley van Soulet/Soucek de eerste niet Mercedes of Audi in het klassement. De tweede M-Sport Bentley van Kane/Abril sloot de top tien af.

Foto's: Blancpain Sprint Series & Martijn Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op zondag 28 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons