van der Horst

Hungaroring: Ehrlacher domineert race 1 - Pauwels (Comtoyou) wint TCR Europe

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Yann Ehrlacher (Lynk&Co) domineerde in de vooravond de eerste TCR-wedstrijd op de Hungaroring van start tot finish. Vanop de pole gestart behield de Fransman de leiding, Nestor Girolami (Honda) kon nooit een echte aanval plaatsen. Mikel Azcona (Hyundai) pakte de derde plek, voor de tweede Lynk&Co van Ma Qing Hua. Een alweer erg sterke start zorgde er voor dat Frédéric Vervisch (Comtoyou Audi) van de achtste naar de vijfde plaats wist te rijden.
  • LTF
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Teamgenoot Rob Huff mocht, na tijdens de kwalificaties te vaak over de limieten van de baan te zijn gegaan, pas als twaalfde aan de wedstrijd beginnen en kon zich terugvechten naar de negende plek. Hét nieuws van de dag binnen Comtoyou was echter de zege van Kobe Pauwels in TCR Europe. Hij wist teamgenoot Tom Coronel halverwege de wedstrijd voorbij te gaan om zo de overwinning op zak te steken. Onze landgenoot werd overigens tiende in het algemeen klassement.

Door de zege van Ehrlacher staat deze nu gelijk met Norbert Michelisz aan de leiding in het TCR World Tour-klassement. Ze hebben beiden 179 punten, Mikel Azcona volgt op 31 eenheden achterstand. Vervisch staat momenteel zevende met 113 punten.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in TCR World Tour op zaterdag 17 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons