Hungaroring: Winst voor Santiago Urrutia, Gilles Magnus zevende in race 2

Santiago Urrutia wint race 2
Een polesitter die bij een start op de Hungaroring de leiding weet te behouden eindigt doorgaans op de hoogste podiumtrede. Dat was zondagnamiddag niet anders in het tweede WTCR-treffen waar polesitter Santiago Urrutia zijn eerste startplaats verzilverde met een dito seizoenzege. De Cyan Racing-piloot moest hiervoor wel racelang het onderste uit de kan halen om een opzittende Rob Huff af te houden. De Brit loodste zijn Zengo-Cupra naar de tweede plaats, voormalig puntenleider Nestor Girolami (Münnich Motorsport) tikte als derde aan.
Rob Huff - Zengő Motorsport Cupra Leon Competition
Race 1-winnaar Mikel Azcona vertrok als tiende en maakte  slechts één plaats goed, waardoor de puntenleider  zijn voorsprong op naaste achtervolger Nestor Girolami, opnieuw tweede in de tussenstand, tot tien punten gereduceerd ziet. De Spanjaard won na afloop immers nog een plaats nadat Nathanaël Berthon met een tijdstraf werd bedacht om de chicane te hebben afgesneden. Hierdoor viel de Comtoyou-rijder van P8 terug naar P12.

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus toonde zich met een zevende stek de snelste Audi-vertegenwoordiger, onze landgenoot is nu zevende in de tussenstand.

Een clash tussen Esteban Guerrieri, Mehdi Bennani en Yvan Muller leidde tot de opgave van de Marokkaan en het uitrukken van de safety car. Een eerder contact tussen Bennani, Coronel, Tassi, Björk en Nagy waarbij laatstgenoemde tot opgave werd gedwongen werd door de wedstrijdleiding als een racefeit geklasseerd.