van der Horst

Hyundai Motorsport Customer Racing met BRC en duo Azcona - Michelisz naar Kumho TCR World Tour

Mikel Azcona - Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona - Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Nadat het eerder reeds bekend maakte dat het twee Hyundai Elantra N TCR zou inzetten in de nieuwe TCR World Tour, gaf Hyundai Motorsport Customer Racing nu ook de naam van het team en beide rijders vrij waarmee het in de nieuwe serie aan de start komt. 'Never change a winning team' en dus vinden we in 2023 zoals verwacht uittredend WTCR-kampioen Mikel Azcona en vaste waarde Norbert Michelisz terug aan het stuur van twee door BRC Hyundai N Squadra Corse gerunde Elantra N TCR.
De line-up is het logisch gevolg van een uitstekend laatste WTCR-seizoen, met vijf raceoverwinningen en de titel voor zowel het team uit Cherasco als voor Spanjaard Azcona, die pas vorig jaar bij het  Hyundai Motorsport Customer Racing werd ingelijfd. In vijf WTCR-seizoenen won BRC Hyundai N Squadra Corse met Michelisz, Azcona en Tarquini (die de rol van teammanager blijft vervullen) drie individuele titels, evenals de titel voor de teams in 2022. 

De Kumho TCR World Tour is een fantastische kans voor ons om het N-merk en Hyundai Motorsport op een wereldwijd podium te etaleren. De start van ons TCR-project in 2017 was een belangrijke strategische beslissing, aangezien het Hyundai Motorsport voor het eerst op circuit aantrad en de introductie van de eerste straatauto's in de N-reeks dat zelfde jaar ondersteunde. Het profiel van zowel ons TCR-project als de N-reeks is sindsdien sterk gestegen. Een groot deel hiervan is te danken aan het sterke prestaties van Hyundai Motorsport-klanten met de Hyundai Elantra N TCR en i30 N TCR in WTCR, goed voor vijf titels op rij" aldus Sean Kim, president van Hyundai Motorsport.

Mikel Azcona - Hyundai
Mikel Azcona - Hyundai
"Met Mikel Azcona en Norbert Michelisz hebben we twee van de beste toerwagenpiloten in huis. We hebben ook het voordeel van continuïteit nu we geconfronteerd worden met de uitdagingen die de nieuwe banden en dito circuits vormen, dit binnen zowel nationale als regionale TCR-series. Er ligt veel werk op de plank en we hebben druk getest in Portimão en Spa-Francorchamps, waarbij de focus lag op het begrijpen van de Kuhmo-banden. We zijn ervan overtuigd dat we goed voorbereid zijn om dit opwindende nieuwe avontuur aan te gaan” stelt Hyundai Motorsport Customer Racing Manager Andrea Cisotti van zijn kant.

Mikel Azcona stelde blij te zijn het Hyundai Motorsport Customer Racing-avontuur met BRC Hyundai N Squadra Corse verder te kunnen zetten.  "Vorig jaar hebben we bewezen dat Norbert, ikzelf en het team heel goed samenwerkten toen we beide titels wonnen en ik denk dat we aan het begin van dit seizoen alleen maar sterker zijn met de Hyundai Elantra N TCR. Nu de voorbereiding er op zit geef ik ons een grote kans om andermaal voor de beide titels te gaan".

Norbert Michelisz stelde "pas in Portugal een antwoord te zullen vinden op de vele vragen die de nieuwigheden zoals nieuwe omlopen, banden en het samen racen met teams uit de regionale TCR-series oproepen. De rijder die zich het snelst aan deze uitdagingen zal weten aan te passen gaat voor titelwinst" klinkt het.
 
Het seizoen TCR World Tour-seizoen begint met vier afspraken in Europa - drie keer binnen TCR Europe-meetings, waarbij het weekend in juni in Vallelunga fungeert als een non-kampioenschapsronde voor TCR Italy. Back-to-back weekends volgen, met telkens twee races in Zuid-Amerika en Australië  in augustus en november voordat de World Tour eindigt op het Macau Guia Circuit. Het beruchte stratencircuit verwelkomt voor het eerst sinds 2019 de  internationale toerwagenscène in het kader van de TCR Asia Challenge.  De nieuwe omlopen vormen slechts enkele van de nieuwe uitdagingen waar teams en rijders dit seizoen voor staan naast steeds wijzigende weekendformats en de nieuwe Kumho-rubbers die een belangrijk aandachtspunt vormden tijdens de voorbereidende tests.

Foto's: WSC Group Ltd - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op dinsdag 11 april 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons