Imola: GT3 Le Mans Cup: Zege voor TF Sport Aston Martin Vantage

TF Sport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Met tien wagens aan de start en negen aan de aankomst kan men niet spreken van een groot succes voor de allereerste race ooit voor de Michelin GT3 Le Mans Cup. Op het circuit van Imola werd na twee uren race de TF Sport Aston Martin Vantage van Salih Yoluc en Euan Hankey als winnaars afgevlagd. De meeste tegenstand kwam van de FFF Racing Team by ACM McLaren 650S van Adrian Quaife-Hobbs en Hiroshi Hamaguchi, die als tweede finishte op slechts 16 seconden van de winnaars.
De laatste podiumplaats ging naar de CMR with Sport Garage Ferrari 458 Italia van Nicolas Misslin en Matthieu Vaxivière, zij bleven de AF Corse Ferrari 488 Thomas Flohr en Francesco Castellacci voor. De vijfde stek was voor de Tockwith Motorsports Audi R8 LMS van Hanson/Moore. De BMS Scuderia Italia Ferrari die van op de pole vertrokken was kende pech, Luigi Lucchini werd aangereden door de Mentos Racing Porsche waarna Matteo Cressoni nog een deel van de achterstand kon goed maken en de wagen naar de zesde plaats loodste.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op zondag 15 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.